Voor 17.00 uur besteld, vandaag verzonden - Gratis verzending v.a. € 45,-

073 - 88 88 135

Alcohol PaletteWanneer je wil werken met Alcohol Makeup Palette dan zit je hier helemaal goed. Hier vind je Alcohol Makeup Palette van European Body Art (Encore), Dashbo, Mouldlife, ProAiir en Ben Nye.

Het grote voordeel van het werken met makeup op alcohol basis is dat het er super realistisch uit ziet en dat het watervast is. Geen zorgen meer over een uitgelopen makeup dus. De Alcohol Activated Makeup Palette bieden ongeëvenaarde duurzaamheid, hoge pigmentatie en een brede selectie van kleuren die onvoorstelbaar goed op de huid blijven zitten. De schmink in deze palette is te activeren door hier 99% alcohol aan toe te voegen. Bij de Solid Palette van ProAiir is dit met ProAiir ProLong 

In ons assortiment hebben we ook een grote collectie Airbrush Schmink op alcohol basis. Deze ProAiir Hybrid producten zijn bedoeld om met de airbrush op de huid aan te brengen maar kunnen ook met een spons en penseel worden verwerkt.

In deze video zie je hoe je eenvoudig kunt werken met de alcohol activated makeup:

Toon filters

Artikelen 1 tot 48 van 56 in totaal

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
 1. 1
 2. 2

Artikelen 1 tot 48 van 56 in totaal

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
 1. 1
 2. 2

Hoe je Alcohol Geactiveerde Makeup gebruikt

Wanneer je nieuw bent in de wereld van de Halloween Makeup, Special Effects Makeup, Schmink of Grime kun je soms nog wel eens een beetje ontmoedigd raken. Er zijn zo ontzettend veel verschillende producten verkrijgbaar en hoe moet je dan weten wat je zal gaan gebruiken? Daarom willen we je hier uitleg geven over rhet werpen meet alcohol-geactiveerde makeup. Dan kun je zelf bepalen of dit het soort makeup is voor jouw. .

Wat is alcohol geactiveerde makeup / schmink?

Alcohol-geactiveerde makeup is een bodypaint / makeup waarvan het pigment (de kleuren) is gesuspendeerd in een speciale polymeerbasis die alleen in alcohol oplost. Wat dit betekent is dat de makeup onbeweeglijk in het palette blijft zitten totdat het in aanraking komt met 99% alcohol (isopropylalcohol). Wanneer de makeup "geactiveerd" is, betekent dit dat deze klaar is voor gebruik. Wij krijgen regelmatig de vraag of er ook 70% alcohol kan worden gebruikt. En ondanks dat dit ook de pigmenten van de makeup oplost kunnen wij zeggen dat het resultaat mooier zal zijn wanneer een hoger percentage alcohol gebruikt word.

Bij SchminkenGrime.nl vind je Alcohol Makeup Palette van European Body Art (Encore Palette), Mouldlife, Dashbo, Ben Nye en ProAiir.

Wanneer gebruik je alcohol geactiveerde makeup?

Aangezien dit type makeup alleen kan worden geactiveerd met behulp van alcohol, heeft de makeup de neiging om een ​​sterke veerkracht te hebben tegen water en zweet. Dat betekent dat het vaak wordt gebruikt op de huid in natte klimaten of op water gebaseerde scènes in films en tv-shows. Wij gebruiken Alcohol geactiveerde makeup graag voor makeup looks die lang moeten blijven zitten onder extremere onstandigheden. Denk aan een buiten-activiteit in de regen of juist in de felle zon. Lange avonden feest. Spookhuizen en dat soort dingen. Omdat het zo goed bestand is tegen water en zweet hoef je je geen zorgen te maken over de makeup. En dat is heel prettig.

Let wel op met het gebruik van deze makeup rond de ogen en rond de mond. De dampen van de alcohol kunnen prikken in de ogen. Wil je toch graag Alcohol makeup rond de ogen gebruiken doe dan de ogen dicht tot de dampen zijn verdwenen. Dit geld ook voor de mond. Het inademen van de alcohol damp kan als onprettig worden ervaren. Test dit eerst bij jezelf of je model voordat je er vol mee aan de slag gaat.

Door de prachtige eigenschappen van de makeup kan het prachtig worden gebruikt op Liquiid Latex, Silicone, Wax en Gelatine.

Hoe te gebruiken

Voeg eerst 99% isopropylalcohol toe aan de makeup of op een meng palette. Gebruik vervolgens een makeup penseel of spons om met de alcohol de gedroogde makeup te activeren . Je zal merken dat de heldere alcohol de kleur van de makeup aanneemt. Hoe meer je met het penseel de makeup activeerd des te meer pigment er in de alcohol wordt opgelost en de makeup zal op zijn beurt een meer geconcentreerde kleur krijgen.

Vervolgens gebruik je het penseel of de spons om een lichte wassing op je huid, gelatine, siliconen, latex of wax aan te brengen. De makeupp zal als een waterverf worden aangebracht (in lichte wassingen) en vervolgens in minder dan 10 seconden drogen.

Het belangrijkste doel van dit type makeup is om een realistisch en vaak doorschijnend effect aan te brengen op de huid. Door alcohol geactiveerde makeup lijkt, wanneer aangebracht in lichte wassingen, doorschijnend en bijna "onder de huid" te zitten. 

Wijzig de hoeveelheid alcohol die je gebruikt om de intensiteit / concentratie van een kleur te veranderen. Hoe meer alcohol je gebruikt met minder verfpigment, hoe lichter de kleur zal zijn!

Hoe de make-up te verwijderen

Je kunt de makeuup van de huid verwijderen met Alcohol. Maar je kunt ook kiezen voor het gebruik van een remover als de Life Wipes van Mouldliffe. Deze wonderdoekjes zorgen ervoor dat de makeup oplost van de huid als sneeuw voor de zon. 

Voordelen van Alcohol geactiveerde makeup

 • Water- / zweetbestendig
 • Creëert geleidelijke kleurwassingen
 • Gemakkelijk draagbaar
 • Het product gaat lang mee
 • Lijkt onder de huid te liggen, zodat het realistischer is
 • Geweldig voor details
 • Geweldig voor wonden

Nadelen van Alcohol geactiveerde makeup

 • Het is duurder dan vetschmink of waterschmink
 • Alcohol dampen kunnen irriterend zijn voor de ogen en mond/neus