Voor 17.00 uur besteld, vandaag verzonden - Gratis verzending v.a. € 45,-

073 - 88 88 135

GelatineGelatine

Ga je deze Halloween als Zombie, Monster, Griezel of bekend Horror figuur naar een Halloween feest en wil je realistische verwondingen maken bij jezelf? Dan hebben wij Special Effects Gelatine producten om dit eenvoudig voor elkaar te krijgen.

Special Effects Gelatine is een perfect medium voor het maken van protheses en wonden direct op de huid. Door de vlees-achtige consistentie, elasticiteit en het vermogen om fijne details aan te brengen ziet het er prachtig uit op de huid, Daarbij is Special Effects Gelatine te recyclen. Wanneer je het warm maakt word het namelijk weer vloeibaar en kan het opnieuw worden verwerkt.

FX Gelatine word als volgt gebruikt

  • Verwarm de FX Gelatine tot deze vloeibaar is. 
  • Breng de FX Gelatine met een penseel of spatel aan op de huid.
  • Als de FX Gelatine iets gestold is (afkoelt) kan je het met een spatel modeleren in de gewenste vorm

Er is geen huidlijm nodig bij gebruik van de Gelatine wanneer deze direct op de huid word aangebracht. Mocht je van de Gelatine een prothese maken met behulp van mallen dan kan deze geplakt worden met Pros-Aide.

Toon filters

43 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

43 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

Wat is Special Effects Makeup Gelatine?

Gelatin of gelatine is een dierlijk eiwit dat zijn gewicht en volume vele malen in water of bepaalde andere vloeistoffen kan vasthouden. Gelatine is een uitstekend medium voor Prosthetische makeup vanwege de vleesachtige consistentie, elasticiteit,  de sterkte van het materiaal en het vermogen om fijne details vast te leggen wanneer het goed is voorbereid. Daarbij kan Gelatine ook direct op de huid worden aangebracht om prachtige brandwonden of "gesmolten" huid effecten te creëren.

Zeker voor startende artiesten en artiesten die moeten werken met een klein budget is gelatine een uitkomst. Het kan namelijk keer op keer worden omgesmolten om er opnieuw mee te werken. Is je prothese niet zo goed gelukt? Geen probleem. Verwarm het weer en probeer het gewoon opnieuw. Belangrijk is wel om de gelatine niet te warm te maken, zodra dit product kookt breek je de cel-structuur af en zal het niet meer stollen.