• Voor 17.00 uur besteld, vandaag verzonden
  • Gratis verzending v.a. € 65,- binnen NL

Hoe jou Halloween make-up dit jaar WEL heel de avond mooi blijft zitten

Het regent in Nederland te vaak volgens velen. Gemiddeld valt er in Nederland 7% van de tijd neerslag. Per dag is dat gemiddeld 1 uur en 40 minuten.

De gemiddelde neerslag in Nederland is per jaar 700 tot 900 mm. En hiervan valt in oktober natuurlijk meer dan in de lente en zomermaanden. De kans is dus groot dat je dit jaar een spatje regen tegemoet mag zien wanneer je Halloween gaat vieren.

Maar hoe zorg je er nou voor dat je make-up niet op je knieën hangt al voordat het feest mag beginnen?

Ik kan me de Halloween van 2021 nog levendig herinneren. Met 3 kinderen zijn we in de stromende regen gaan trick-or-treaten. Ik was erg blij dat wij gebruik hadden gemaakt van onderstaande tips en trucs. Anders waren onze schmink, grime en special effects meesterwerkjes vast en zeker van ons gezicht gelopen.

1. Gebruik producten die je make-up veegvast maken

Vier je al wat jaren Halloween, dan heb je vast al een lading make-up in een lade of kast liggen om jezelf om te toveren. Maar misschien ben je er in de afgelopen jaren achter gekomen dat deze producten niet heel de avond mooi blijven zitten?

Geen enkel probleem! Wist je dat je producten op waterbasis (zoals waterschmink) heel goed veegvast en beter bestendig tegen water kunt maken?

Zo kun je bijvoorbeeld je waterschmink activeren met Mehron Mixing Liquid of Ben Nye Liquiset in plaats van met water. Deze producten zorgen ervoor dat je make-up producten op waterbasis vele malen langer mooi op de huid blijven zitten.

Maak het veegvast

Mehron Mixing Liquid (133ml)

€ 15,50*

ProAiir Prolong Barrier/activator, 60ml

€ 10,95*

2. Voorkom dat zweet je make-up verpest

Als het warm word, of je bent bang (en dat kan met de Halloween natuurlijk best gebeuren) dan ga je transpireren. Funest natuurlijk voor je make-up! Gelukkig heeft Mehron hier een geweldige oplossing voor met hun "Skin Prep Pro"!

Mehron Skin Prep Pro is een product dat je op de huid gebruikt voordat je start met het aanbrengen van de make-up. Dit product zorgt ervoor dat de klieren in je huid minder zweet aanmaken. Een beetje hetzelfde als wat je deodorant doet.

Door met een wattenschijfje een dun laagje van dit product aan te brengen op de huid en het ongeveer 5 minuten in te laten trekken voordat je begint met de rest van je make-up zorg je ervoor dat je make-up heel de avond veilig is van zweet.

Let wel op dat de laag die je aanbrengt niet te dik is. Wanneer je te veel van de Skin Prep Pro op je gezicht aanbrengt zal je make-up er vlekkerig uitzien.

Voorkom zweten en Seal het!

#1 Make-up Sealer
Ruikt Goddelijk
Ben Nye Final Seal, 60ml

€ 18,95*

EBA ProSeal Spray (make-up Sealer), 30ml

€ 12,95*

Mehron Barrier Spray (60ml)

€ 12,25*

3. Seal je Creatie

Wanneer je klaar bent met het aanbrengen van je make-up kun je deze perfect sealen met de Barrier Spray van Mehron, Final Seal van Ben Nye of ProSeal van European Body Art. 

Deze sealers zorgen ervoor dat invloeden van buitenaf zoals aanraking, vocht of warmte minder effect hebben op de make-up.

Het aanbrengen van een sealer is heel eenvoudig. Doe je ogen dicht, vernevel op een afstand van ongeveer 30cm het product over het gezicht. Even wachten en klaar ben je. Je kunt eventueel zelfs een paar laagjes seal aanbrengen om zeker te weten dat alles goed beschermd is.

4. Kies voor Professionele producten

Het klinkt misschien logisch, maar het kiezen van professionele producten is een belangrijke factor in hoe je creatie er uit eindelijk uit komt te zien en ook in hoe goed en hoe lang deze zal blijven zitten. 

Merken als Mehron, Ben Nye, ProAiir, European Body Art, Diamond FX en Superstar zijn al decenia bezig om de beste producten van de hoogste kwaliteit op de markt te brengen. Producten die eruit springen qua kleur, dekking en kwaliteit. 

Een aantal van deze merken houdt zich veel bezig met filmproducties en theater-artiesten. Andere merken richten zich op bodypaint. Het goed, mooi en lang blijven zitten is voor mensen in deze professies enorm belangrijk en daardoor meeontwikkeld in de formules die deze bedrijven hanteren.

Hier kun jij als Halloween liefhebber eenvoudig gebruik van maken door ook te kiezen voor kwaliteit. 

Ga professioneel, voor Alcohol of Vet

Ben Nye Master Bruise Wheel

€ 27,00*

Ben Nye Neutral Set Powder, 42gr

€ 13,50*

%
Aanbieding
ProAiir Hybrid Zombie set 1, 6x30ml

€ 74,95* € 79,95*

5 Ga voor Vet- of Alcohol Basis

Tot slot kun je natuurlijk ook gaan voor watervaste producten. Hiervan weet je gegarandeerd zeker dat je deze er niet af zult zweten en dat ze bestendig zijn tegen een spatje water.

Make-up op alcohol basis zoals de Alcohol palette van Encore of Skin Illustrator activeer je met 99,9% alcohol en zullen niet van de huid gaan tot je ervoor kiest om het er met een make-up remover weer van af te halen.

Make-up op vet basis is ook volledig waterproof wanneer je deze eenmaak goed hebt gefixeerd met een setting powder. Let wel op dat je dit soort make-up echt goed fixeert! Wanneer je dat niet doet zul je de make-up over de huid blijven uitwrijven wat je creatie natuurlijk niet ten goede zal komen.

Tot Slot

Als je meer inspiratie wil zien voor je Halloween creatie dan kun je een kijkje nemen op ons YouTube-kanaal waar we in de afgelopen jaren al honderden Halloween Looks hebben geupload. Deze stap voor stap volgbare video's geven veel inspiratie!
Ben je benieuwd naar de top 10 meest populaire Halloween looks voor 2022? Onlangs hebben we hier een uitgebreid artikel over geschreven waar je inspiratie op kunt doen voor dit jaar en filmpjes kunt bekijken met voorbeelden .