Evil Skull, een voorbeeld waar we veel vraag naar hebben gehad over hoe maak je nu een goede skull. We hebben Eva bereid gevonden om haar Evil Skull eens te showen en daarbij te laten zien hoe je dus zo een Evil Skull maakt. Je kunt natuurlijk vele Skulls maken, maar hou altijd rekening met de anatomie van je eigen schedel.

Evil Skull heeft niet heel veel stappen, maar je zal zien dat je dit waarschijnlijk wel even een paar keer moet oefenen om de lijnen precies goed te krijgen inclusief de schaduwen en ga zo nog maar even door. En denk niet bij de eerste keer als het niet lukt, dat lukt me nooit die Evil Skull. Wij zeggen altijd de aanhouder wint en oefening baart kunst.

En dat je altijd kritisch zal blijven dat blijkt uit wat Eva zelf te zeggen heeft over de Evil Skull

Eva verteld over haar Evil Skull

Skulls hebben al sinds jaar en dag een bijzondere band met mensen. Of je hebt er een afkeer tegen of het fascineert je. Ik hoor bij die laatste groep mensen. Als ik weer eens een avondje voor mijn grime mag gaan zitten is de skull toch een van mijn favoriete ontwerpen. Al doende ben ik tot deze uitvoering van de skull gekomen. Nog steeds ben ik zoekende naar de ultieme real life versie. De basis is er en nu verder bouwen. Bedankt en succes. Liefs Eva.

Materialenlijst voor Evil Skull

Evil Skull stap voor stap foto’s.

Stap voor stap beschrijving van de foto’s

  1. Blanco canvas
  2. Superstar 016 met de beauty blunder het hele gezicht licht maken
  3. Superstar 027 de wangen, hals, oogkasssen en de zijkanten van het voorhoofd donkerder maken
  4. Dit herhaal je met Superstar 032 maar dan iets smaller
  5. En daarna met Superstar 025 voor de donkerste accenten
  6. Met Superstar 022 en een plat penseel (Floor ½) maak je het gedeelte van de tanden lichter. Niet spier wit, want die kan je later gebruiken om wat lichtpuntjes in je tanden te zetten
  7. Met Diamond FX Strong Black en een FBFX Schminkpenseel Linda teken je de tanden. Eerst rechte streepjes en daarna de vorm van het stuk tand wat buiten het ‘tandvlees’ valt. Let op: een gemiddeld mens heeft 28 tanden. Dus don’t over do it.
  8. Met de zwarte Starblend van Mehron en een oogschaduw penseel vervaag je de lijnen en maak je onderscheid tussen tand en tandhals.
  9. Diezelfde Starblend gebruik je om je ogen en gezichtscontour aan te zetten
  10. Met de witte Starblend geef je de kiezen vorm. Deze vallen in een schaduw gedeelte en mogen dus niet te wit zijn
  11. Met de Black van Diamond FX en het Linda penseel van FBFX zet je smalle lijnen in de donkere vlakken om je skull wat dynamischer te maken
  12. Met de witte Starblend breng je wat high lights aan in de lichte vlakken van je skull
  13. Met de Black maak je een gat waar normaal een neus zit en haalt de glans weg met wat zwarte Starblend. Die je ook gebruikt om hier een daar nog wat low lights te zetten. Ook op de zijkanten van de neus zodat deze smaller lijkt
  14. Het geheel maak je af met enge lenzen naar keuze
  15. En voor de foto zet je er nog even een filter overheen om het geheel nog meer kracht te geven.
  16. tot en met 18 Eindfoto’s. En zo zie je maar weer dat een andere pruik al heel erg veel doet.

Evil Skull, the movie by Face&BodyArtByEva’

Zo, nu kunnen jullie het ook, en zoals we al zeiden. Oefening baart kunst.

Kijk ook eens op ons Youtube Kanaal, daar vind je nog veel meer

Tot de volgende keer.

Groetjes Eva en Linda