Afgelopen weekend was de derde editie van de “Dutch Comic Con” in de Jaarbeurs Utrecht met 32.000 bezoekers.  Schminkengrime.nl mocht er voor de tweede keer bij zijn met Special FX demo’s en lekker veel Superstar in de verkoop.

Hoe het was? Onbeschrijfelijk eigenlijk.  Je moet er bij zijn om het te geloven.  Het is echt in een woord  geweldig en de sfeer is top op de Dutch Comic Con. Vooral als je gek bent op FX, kijk je je ogen uit.  4 hallen met bijna 35.000 m² aan bezienswaardigheden en merchandise. Alles in het teken van Film, Strips, TV series, Gaming en Cosplay.

We hebben een film in elkaar gezet van de Dutch Comic Con 2017

Waar je ook gaat, je loopt bekende sterren tegen het lijf, waarvan Dirk Benedickt die Face speelde in The A-Team, me terug bracht naar mijn tiener jaren en de “jummie” Alexander Ludwig uit Vikings, me deed wensen dat ik tien jaar jonger was.

Verder waren er onder anderen Jan Mc. Neice uit Dr. Who, Gates Mc. Fadden die Dr. Beverly speelde in Star Trek en Sean Maguire, de Robin Hood uit Ones Upon a Time.

Favoriet bij mij was uiteraard “Fear the Walking Dead” die hun eigen stand hadden, maar waarvan je ook in de Comic Con cinema al vast een voorproefje kon krijgen van het derde seizoen dat binnenkort op TV komt.

Wat ook super was om te zien, waren alle communities.   Je geloofd het niet, maar er zijn heel veel fanclubs die heel professioneel georganiseerd zijn en waarvan de leden heel veel geld uitgeven aan hun outfits.  We zagen onder anderen de Dutch Suicide Squad, The Flying Dutch, Ghostbusters Dutch Division, Jurassic Park Nederland en de 501st Legion Dutch Garrison van Star Wars. Als je naar de foto’s kijkt, begrijp je wel wat ik bedoel. Hieronder een aantal foto’s van de dagen.

Foto impressie Dutch Comic Con 2017

Al deze foto’s zijn gemaakt door een zeer goede fotograaf Jeroen Gordijn, kijk eens op zijn pagina. JG Photography

Er werd een Cosplay Contest georganiseerd, met de meest waanzinnige kostuums en er was een catwalk voor de meer casual cosplayers, zodat ook zij hun tenues konden showen aan het publiek.

Al met al een waanzinnig weekend, waar je als FX en Hoofdtooi liefhebber komend najaar of volgend jaar zeker naar toe moet. Ik ga mijn auto uitladen, de winkel weer op orde brengen en ik schrijf jullie snel weer.

Groet,                                                                                                                                                         LinDa