Deze week heeft Angelina Nursing Clown gemaakt om eens te laten zien dat je hele gave halloween clowns kan maken met alleen schmink.

Het is pas tegen het einde van augustus, maar de Halloween is alweer druk onderweg en zoals je nu al veel op facebook leest zijn alle voorbereidingen voor diverse feesten en spookhuizen weer in volle gang. En natuurlijk willen we de organisaties lekker wat inspiratie op laten doen met bijvoorbeeld deze Nursing Clown.

Clowns jagen en we weten eigenlijk nog steeds niet waarom, de meeste mensen snel de stuipen op het lijf. Komt het nu door de film industrie, de kleurtjes van de clown of gewoon, tja wat kun je erover zeggen. Het is eigenlijk een heel lief, grappig en aardig mannetje of vrouwtje. Dus geniet van Nursing Clown, alleen is deze niet echt lief, leuk en grappig. 😉

Angelina, hoe heb je Nursing Clown bedacht?

De meeste inspiratie komt natuurlijk gewoon van het internet. Ik vind het leuk om technieken na te bootsen en zo mijn eigen creatie ervan te maken. Daarbij heeft Linda mij ook geïnspireerd met de Clownsweek op Youtube. Je kunt met een clown zoals de Nursing Clown veel kanten op en ik weet zeker dat je gave reacties krijgt als je zo naar een Griezelfeest zou gaan.

De materialenlijst voor Nursing Clown

Stap voor Stap foto’s Nursing Clown

Beschrijving van de foto’s van Nursing Clown

  1. Maak je gezicht en hals eerst helemaal wit met paradise White . Ik gebruik er een kabuki brush voor zodat je geen strepen ziet.
  2. Maak nu met rood van Superstar soort van vlammen boven je oog.
  3. Hier heb ik het omlijnd met zwart. En mijn ooglid zwart gemaakt. Ik ben er met starblend zwart erover heen gegaan toen het droog was zodat het niet plakt.
  4. Nu de highlights aangebracht met starblend zwart en starblend wit. Ook op de bovenste punt 3 boogjes.
  5. Nu de onderkant hetzelfde als de bovenkant. Laat nu iets open onder je oog en breng daar wit aan.
  6. Breng nu overal wat schaduw aan met starblend zwart en rood. Vergeet ook de rimpels niet op je voorhoofd.
  7. Maak nu je neus rood en omlijn hem met zwart en breng langs de zwarte rand schaduw aan met starblend zwart.
  8. Hier heb ik mijn lange smiley mond gemaakt. De lippen overdreven zwart en de rest in een punt gebracht met rood en samen geblend. Ook rond om de mond schaduw aan gebracht met zwart en rood, de starblend. En vergeet ook de zwarte hechtingen niet.
  9. Ik heb hier mijn borst geschminkt. Ik heb een soort jasje gemaakt met wit van Diamond FX Essential White. En omlijnd met zwart.
  10. Ik heb hier her en der zwarte schaduw aangebracht en een beetje rood. En 2 rode plussen in de jas.
  11. Hier heb ik het afgemaakt met een pruik. een zelf gemaakt verpleegsters mutsje van papier op een haarband. En een spuit met nepbloed. Ook her en der wat bloed en heb op mijn borst ha ha ha geschreven.

En klaar is je Nursing Clown

Schminkvoorbeeld Nursing Clown the movie

En zo zie je maar weer eens dat je met alleen schmink ook erg veel kan om enge dingen te maken. Je wil deze zuster echt niet tegenkomen. Maar al met al probeer het eens na te maken en je zal zien dat iedere keer als je schminkt je weer een beetje beter wordt. Dus blijven oefenen.

En heb je nog meer Inspiratie nodig dan kun je altijd even op ons Youtube kanaal kijken. Klik op het logo om naar ons Youtube kanaal te gaan.

Youtube kanaal SchminkenGrime

Dat was het weer voor vandaag. Veel schminkplezier en graag tot de volgende keer.

Groetjes Angelina en Linda