Ik hou van de Suicide Squad en al helemaal hoe the Joker wordt neergezet door Jared Leto. Hij heeft een geweldige rol vertolkt als The Joker. Deze makeup mocht dan ook niet ontbreken in mijn serie naar de aanstormende halloween. De pruik was echt een hel, maar het was erg leuk om The Joker te maken.

Wie is The Joker eigenlijk?

De Joker is een fictieve superschurk uit de strips van DC Comics, en een vaste vijand van Batman. Hij wordt gezien als Batmans grootste tegenstander. Hij werd bedacht door Bill Finger en Bob Kane, in samenwerking met Jerry Robinson.

De Joker is een psychopaat met een bleek uiterlijk: hij heeft een witte huid, groen haar, en altijd een glimlach op zijn gezicht. Het uiterlijk van de Joker is gebaseerd op het hoofdpersonage van de film The Man Who Laughs (1928).[bron?]

Over het leven van de Joker voordat hij de Joker werd, bestaan veel tegenstrijdige verhalen. In Detective Comics #168 werd bijvoorbeeld onthuld dat de Joker ooit een crimineel genaamd de Red Hood was. Toen hij probeerde te ontsnappen aan Batman, viel hij in een vat met zuur. In het verhaal “The Killing Joke” was de Joker vroeger een medewerker bij een chemische fabriek, die ontslag nam om een carrière in stand-upcomedy te beginnen. Hij faalde, en moest om aan geld voor z’n hoogzwangere vrouw te komen, twee criminelen helpen in te breken bij de fabriek waar hij ooit werkte. Hier kreeg hij het ongeluk met chemisch afval. In de serie Batman Confidential was hij een gangster genaamd Jack, die door een woedende Batman werd uitgeleverd aan andere gangsters die hem uit wraak in de chemicaliën gooiden.

Een gegeven dat altijd aanwezig is in de achtergrondverhalen van de Joker is dat hij zo geworden is omdat hij in een vat met zuur gevallen is. Dit zuur bleekte zijn huid en brandde (in sommige versies) een eeuwige glimlach op het gezicht van de Joker. De glimlach is soms te wijten aan pogingen tot chirurgisch herstel van een zogenaamde “Glasgow smile” (opengesneden wangen). De Joker vertelt zelf ook voortdurend andere verhalen over zijn mysterieuze origine, en weet mogelijk zelf niet meer precies welk van deze verhalen echt gebeurd is.

Al sinds zijn eerste optreden in de Batmanstrips staat de Joker bekend als een psychopaat die veel onmenselijke misdaden op zijn geweten heeft. Hij heeft al veel personen vermoord, waaronder zijn eigen handlangers en de tweede Robin. De Joker heeft een sadistisch en excentriek gevoel voor humor, wat vaak terugkomt in zijn misdaden. (bron:wiki)

Wil je op de hoogte blijven van alle video’s die we deze maand online gaan zetten? ga dan zeker even naar ons YouTube Kanaal en “abonneer” je op ons kanaal.

Suicide Squad Joker Makeup Tutorial | VIDEO TUTORIAL

Voor het maken van deze video heb ik de volgende producten gebruikt:

HEB JE DEZE VIDEO’S AL GEZIEN?

Ben je helemaal gek van Halloween???

Ga dan nu direct even naar onze Facebook pagina en like deze. Heel september en oktober word hier van alles op geplaatst over Halloween Makeup, Halloween Looks, Leuke evenementen om naartoe te gaan, acties, aanbiedingen en nog veel meer.


Kijk je graag naar Special Effects Makeup Video’s op YouTube? Abonneer je dan op ons YouTube Kanaal. Elke week worden hier nieuwe video(‘s) naar geupload. En ook hier besteden we de komende tijd 100% aandacht aan Halloween.


Mocht je vragen hebben over specifieke producten of technieken laat ons dit dan zeker even weten via de comments hieronder of door ons een email te sturen. Wanneer mogelijk zullen we zeker een leuke creatie bedenken om je product of techniek te laten zien. Dus heb je een creatie en je weet niet zo goed hoe je deze moet maken, laat het ons zeker weten en dan kunnen we kijken of we dit voor je kunnen filmen.

Dank je wel voor het lezen en kijken.
Groetjes Linda