Halloween 2024 staat voor de deur, en het is tijd om te ontdekken welke Halloweem make-up looks dit jaar de show stelen. Of je nu een doorgewinterde Halloween-fan bent of dit jaar voor het eerst meedoet, je wilt er natuurlijk uitzien als de ster van het feest. In dit artikel presenteren we de top 10 meest populaire Halloween make-up looks voor 2024, zodat je goed voorbereid bent en tijdig je spullen in huis kunt halen om te oefenen.

Halloween in Nederland

Hoewel Halloween oorspronkelijk uit landen als Engeland, Ierland, Amerika en Canada komt, is het inmiddels ook in Nederland uitgegroeid tot een van de populairste verkleedfeesten. Uit recent onderzoek blijkt dat maar liefst 55% van de Nederlanders Halloween viert, wat neerkomt op zo’n 9,5 miljoen mensen!

Enkele interessante feiten over Halloween in Nederland:

  • 85% van de Halloween-vierders houdt rekening met Trick or Treat en haalt extra snoep in huis.
  • 41% gaat langs de deuren om te Trick or Treaten.
  • 33% bezoekt een discotheek of café waar een Halloween-feest wordt gehouden.
  • 7,9% gaat naar een speciaal Halloween-festival, zoals in een pretpark.
  • 42% van de Nederlandse basisscholen viert Halloween.
  • 75% van de Nederlandse attractie- en themaparken organiseert Halloween-evenementen.

De kans is groot dat je iets leuks op de planning hebt staan voor deze Halloween. Maar hoe ga je verkleed? En wat doe je met je make-up? Wij van SchminkenGrime.nl laten je graag de 10 beste make-up looks zien voor Halloween 2024. Of je nu nieuwe producten wilt uitproberen of je vaste look wilt perfectioneren, wij hebben leuke ideeën voor jou.


1. Zombie

Dankzij series zoals “The Walking Dead” en films als “Army of the Dead” blijft de Zombie-look ongekend populair. Of je nu gaat voor een realistische Walking Dead-zombie of een glamour-zombie-bride, met deze look kun je bijna niet fout gaan. Voor de Walking Dead Zombie kun je materialen gebruiken zoals Sculpt Gel, Wax of Latex, maar ook kant-en-klare prosthetics. De truc is een bleke huid, vieze details en perfecte kleurlenzen.

Expert Tip: “Gebruik een combinatie van verschillende texturen om diepte en realisme toe te voegen aan je zombie-look. Probeer producten zoals Mouldlife Sculpt Gel voor littekens en Mehron Liquid Latex voor viezige effecten. Deze producten helpen je om een overtuigende en griezelige look te creëren die de hele avond blijft zitten.

Halloween Must-Haves voor Zombies:

2. Pompoen

Pompoenen zijn onlosmakelijk verbonden met Halloween. Voor een eenvoudige pompoen make-up kun je oranje, zwart en witte waterschmink gebruiken. Voor een uitgebreidere look kun je kiezen voor de pompoen prosthetic van Woochie.

Expert Tip: “Een pompoen-look kan variëren van eenvoudig tot zeer gedetailleerd. Het toevoegen van schaduwen en highlights kan je look echt laten opvallen.

Pompoen Make-up Essentials:

3. Reptiel

Een slangenlook kan de show stelen tijdens Halloween. Het geheim van een overtuigende slangenhuid is een goed gepigmenteerde oogschaduw en een visnet panty. Combineer deze look met goed gekozen kleurlenzen voor een indrukwekkend resultaat.

Expert Tip: “Gebruik metallic groene oogschaduw om een extra dimensie aan je reptielenhuid toe te voegen. Kleurlenzen in een felle kleur zoals geel of oranje maken het plaatje compleet.”

Reptiel Look Benodigdheden:

4. Zeemeermin

Een zeemeerminnenlook kan variëren van glam tot horror. Gebruik glitter, glittersteentjes en een visnetpanty voor een schubbige structuur. Voeg een gebitje en lenzen toe voor een enge zeemeermin, of ga voor groene of blauwe lenzen voor een schattige variant. Speel met kleuren zoals diepblauw en zeegroen om de onderwaterwereld echt tot leven te brengen, en experimenteer met glinsterende highlighters voor een magische afwerking.

Expert Tip: Gebruik kleurlenzen en gebitjes om je zeemeerminnenlook compleet te maken. Dit voegt een extra dimensie toe aan je creatie,

Zeemeermin Make-up Essentials:

5. Kat

De kat is een klassieke en populaire Halloween look. Teken een katten-neusje en snorharen met zwarte waterschmink, of maak de look extremer met een snuit, lenzen en oren. Voeg wat glitters toe voor een feestelijke touch of ga juist voor een donkere, mysterieuze uitstraling met smokey eyes.

Expert Tip: “Experimenteer met verschillende kleuren oogschaduw en eyeliner om je kattenogen nog sprekender te maken. Voor een extra dramatisch effect kun je nepbloed toevoegen voor een ‘gevaarlijke’ kat look.”

6. Vampier

De vampier is een gouwe ouwe die nooit uit de mode raakt. Voor een zwoele vampierlook gebruik je rode lippenstift en een vleugje bloed onder de mond. Maak de look extremer met prosthetics of vampiertanden. Vergeet niet om je ogen te accentueren met rode of zwarte kleurlenzen.

Expert Tip: Een goede vampierlook draait om balans. Zorg ervoor dat je niet te veel of te weinig doet, en besteed aandacht aan details zoals bloed en tanden.

Vampier Must-Haves:

7. Clown

Clowns kunnen zowel schattig als angstaanjagend zijn. Ga voor een lieve of sexy clown, of kies voor een enge clown zoals Pennywise uit “IT”. Deze look is perfect om mensen bang te maken.

Expert Tip: Gebruik verschillende kleuren schmink en experimenteer met asymmetrische vormen voor een unieke clown look. Vergeet de rode neus niet voor een klassieke touch.

8. Skull

Skulls zijn klassiekers voor Halloween. Dankzij Día de los Muertos zijn ook kleurrijke Sugar Skulls populair. Gebruik felle kleuren en glitter om je skull look helemaal af te maken.

Expert Tip: Voor een Sugar Skull look kun je creatief zijn met kleuren en patronen. Gebruik stencils voor ingewikkelde ontwerpen.

Skull Make-up Essentials:

9. Non

Nonnenkostuums zijn populair in oktober. Maak de look af met gepaste make-up zoals Valak uit de film “The Nun”. Gebruik donkere schaduwen rond de ogen en een witte basis voor een spookachtig effect. Voeg bloedrode lippenstift en een kruis als accessoire toe om de duistere sfeer compleet te maken. Voor extra impact kun je ook nepbloed gebruiken rond de mond of ogen, en zwarte lenzen om de blik nog angstaanjagender te maken.

Voor je nonnen make-up:

10. Vogelverschrikker

Een vogelverschrikker kostuum is eenvoudig te maken met jute en spijkerstof. Voor de make-up kun je gaan voor de klassieke gestikte mond en neus, of een griezeligere versie met akelige tanden. Werk de look af met zwarte oogschaduw rondom de ogen voor een holle blik en gebruik bruine tinten om een vuile, verweerde uitstraling te creëren. Voeg stro toe aan de randen van je kleding en hoed om de vogelverschrikker echt tot leven te brengen.

Expert Tip: Gebruik verschillende materialen zoals stro en jute om je vogelverschrikker look authentiek te maken

Vogelverschrikker Must-Haves:

Tot Slot

Wanneer je tevreden bent met je look, zorg er dan voor dat je deze goed fixeert met een setting spray zoals Ben Nye Final Seal of Mehron Barrier Spray. Deze sprays zorgen ervoor dat je make-up niet vervaagt of uitsmeert, zodat je de hele avond kunt genieten van je creatie.

Meer Inspiratie? Ontdek Onze How-To Artikelen met Video-uitleg over Grime en Special Effects!

Ben je geïnspireerd geraakt door deze Halloween Make-up looks en wil je meer leren over grime en special effects make-up? Neem dan zeker een kijkje bij onze andere how-to artikelen en video’s! Of je nu op zoek bent naar gedetailleerde uitleg over specifieke technieken, tips voor beginners, of juist naar inspiratie voor complexe effecten, wij hebben het allemaal. Laat je creativiteit de vrije loop en ontdek hoe je indrukwekkende looks kunt creëren!

Wolcrêpe Technieken: Maak je Eigen Nepbaard en Snor
how to work with sculpt gel
Snowwhite Special Effects Makeup Tutorial | Video Tutorial

Bekijk Onze Video Tutorials voor Meer Grime en Special Effects Technieken

Wil je liever meteen aan de slag met visuele hulp? Bekijk dan onze video tutorials op het SchminkenGrime YouTube-kanaal! Hierin laten we je stap voor stap zien hoe je de meest indrukwekkende grime en special effects make-up kunt creëren. Perfect voor zowel beginners als ervaren make-up artiesten. Klik hieronder om direct naar de video’s te gaan en jezelf onder te dompelen in de wereld van grime en special effects.

Nog Meer Grime Inspiratie en Contact

Wil je geen enkele update missen over de nieuwste grime technieken en producten? Bezoek dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte van de nieuwste trends, evenementen, acties, en meer. We plaatsen regelmatig updates om je te inspireren en te helpen met je volgende project.

Wil je geen enkele special effects make-up video missen? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal. Elke week uploaden we nieuwe video’s met een focus op grime en special effects make-up. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste tips en technieken.

Heb je vragen over specifieke producten of technieken? Laat het ons weten via de comments hieronder of stuur ons een e-mail. We staan klaar om je te helpen en wellicht zelfs een video te maken die jouw vraag beantwoordt. Of je nu advies nodig hebt of inspiratie zoekt, we helpen je graag verder.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om geen enkele update te missen! We sturen je regelmatig tips, tutorials en exclusieve aanbiedingen direct naar je inbox.