Een Zwerver, er gaat geen film voorbij of je ziet ze wel. Zwervers lopen op straat, liggen in de steeg en zien er altijd lekker smerig uit. Wat je ook vaak ziet is dat als men een Zwerver maakt men te veel vuiligheid gebruikt, waardoor de Zwerver zeer onnatuurlijk wordt. Floor laat het jullie zien.

Een Zwerver grimeren is een kunst op zich en vaak is dan subtiliteit met de vuiligheid op de juiste plaats het beste om te doen. Deze week laten we jullie zien hoe je en simpele Zwerver maakt door middel van een paar grimeertechnieken en hier de juiste materialen bij moet gebruiken.

Wat is een Zwerver eigenlijk?

Een Zwerver is een persoon die Dakloos is ofwel een dakloze of een Landloper. Daar zit een wezenlijk verschil in en we vertellen je in het kort wat het verschil is. Een dakloze is in de meeste gevallen een persoon die niet de middelen heeft om een huis te betalen en een landloper is een persoon die geen werk, vaste woon of verblijfplaats heeft en geen bestaansmiddelen heeft. Deze twee personen worden in de volksmond Zwerver genoemd.

Materialen lijst voor de Zwerver

Zoals jullie zien is dit niet veel materiaal en je mist eigenlijk schmink, dat wordt in deze tutorial niet gebruikt, wel een maskcover (foundation achtige makeup)

Foto’s van hoe maak ik een Zwerver.

Natuurlijk ook nog de beschrijving van de foto’s

  1. Om het shirt een wat versleten uiterlijk te geen heb ik het eerst bewerkt met een scheermesje. Vervolgens met de Ash en Dirt vies gemaakt.
  2. Hier is het model nog schoon en fris.
  3. Laat het model gekke bekken trekken zodat je weet waar je de rimpels kunt zetten. Dit doe je met een dun penseel met een niet al te donkere bruin huidtint.
  4. Een lichtere tint dan de huidskleur voor de hogere delen van de huid, zodat de rimpels dieper lijken. Met donker rood en een grove spons heb ik deze zwever een drankprobleem gegeven. (op de neus en een beetje op de wangen) Het litteken op zijn voorhoofd had hij al, dus dat heb ik nu versterkt.
  5. Met donkergrijs op een spons is de schaduw van de stoppenbaard aangegeven. Daaroverheen met een stoppelspons de stoppels gezet in donkergrijs en zwart. Hier en daar wat viezige plekken alvast.
  6. Deze zwerver heeft droge lippen (met Dry Lips) gekregen, een vieze mondhoek (met wat rode vetschmink en Pus) en aders op zijn wangen om zijn ongezonde leven te benadrukken. Verder met rozerood op zijn oogleden en Ash Powder her en der voor de viezigheid. Vergeet daarbij de nek, keel en oren niet. De wenkbrauwen heb ik wat aangezet.
  7. Onder de vieze pet wat wolcrêpe in slierten, want een zwerver ziet niet vaak een kapper.
  8. Gezellig met zijn maatje de rat!

Zo zie je maar weer dat een Zwerver maken enige vaardigheid vereist en niet zo maar even knoeien met vuil is.

Zwerver, the Movie

We hopen dat jullie weer genoten hebben van dit blog en graag tot de volgende keer.

Groetjes Floor en Linda