Na de goede ontvangst van les 1 plaatsen we vandaag Facepainting lesson 2 Sponges. In deze les zul je een aantal verschillende sponzen zien en dan wel de meest gebruikte in de facepaint wereld.

Ik leg hier uit dat er mega veel soorten sponzen zijn maar dat de meeste van jullie met 1 van de sponzen beginnen die ik vandaag aan jullie laat zien. We wilden ze allemaal laten zien, maar dan waren we echt wel even bezig geweest en zo hou je het overzichtelijk. In verdere lessen komen ook nog andere soorten sponzen aan bod.

What kind of Sponges are there?

Jullie zien in de film dat er maar een paar behandeld worden, maar we zullen hieronder nog een aantal Sponzen bij naam noemen:

  • Latex Sponzen
  • Foam Sponzen
  • Petal Sponzen
  • Pink Sponzen
  • Stipple Sponzen
  • Harde Sponzen
  • Zachte Sponzen
  • Smoothie Sponzen

Dat was een kleine opsomming om jullie te laten zien dat er eindeloos veel Sponzen zijn die je kunt gebruiken en net als met penselen zul je merken dat je zelf een voorkeur krijgt voor welke je gaat gebruiken.

Geschiedenis van de spons

Sponzen zijn vergelijkbaar met andere dieren, zijn meercellige, heterotropic, maar hebben een gebrek aan celwanden, maar produceren wel  zaadcellen. In tegenstelling tot andere dieren, missen ze veel weefsels en organen, en hebben geen lichaam symmetrie. De vorm van hun lichamen zijn aangepast om voor een maximale efficiënte van de waterstroom door de centrale holte te zorgen. Zodat ze voedingsstoffel kunnen opslaan in het lichaam en waar het water doorheen stroomt wordt ook wel de Osculum genoemd. Veel sponzen hebben interne skeletten van Spongin en / of spicules van calciumcarbonaat of siliciumdioxide. Alle sponzen zijn sessile waterdieren. Hoewel er zoetwatersoorten zijn, de overgrote meerderheid zijn marine (zout water) soorten, variërend van getijden zones, lees 3 meter tot een diepte van meer dan 8800 m. Dit noemen we ook wel natuursponzen. De sponzen die er meestal gebruikt worden in de facepaintwereld zijn synthetische sponzen.

Wat is er te zien in Facepaint lesson 2 Sponges?

Ik laat jullie zien hoe je een mooie basis kan opzetten met een spons en hoe je heel simpel snel en mooi kunt blenden. Dus geniet van Facepaint Lesson 2 Sponges. Als je het leuk vind geef dan een duimpje omhoog op Youtube en abonneer jezelf op ons kanaal. Veel plezier met kijken.

Tot volgende week voor Facepaint lesson 3 Tigerlines

Groetjes Linda