Het EK Voetbal staat voor de deur en dat betekent dat we weer volop kunnen schminken in rood, wit, blauw en oranje! Shirley heeft speciaal voor deze gelegenheid een geweldig EK Voetbal Tijger Schminkdesign gemaakt. In haar blog legt ze stap voor stap uit hoe je dit kleurrijke en speelse design kunt maken.

Of je nu een wedstrijd gaat kijken, een feestje geeft, of gewoon in de stemming wilt komen voor het EK, dit design is perfect!

Voor het Schminken van deze EK Voetbal Tijger Schminkdesign heeft Shirley de volgende producten gebruikt:

Het schminken van de achtergrond

Foto 1: De witte achtegrond

Voor het aanbrengen van de witte achtergrond gebruikt je een petal spons. Deze spons heeft een druppelvorn waardoor er een punt aan zit. Deze kun je mooi gebruiken om de schmink snel, makkelijk en netjes in de ooghoeken aan te zetten. Maak deze spons met je spraybottle water een beetje vochtig knijp er een beetje in, zo wordt het vocht verdeelt en laad deze in de Mehron White op je spons. Begin vanuit het midden en werk naar buiten uit dit breng je op een deppende manier aan.

Foto 2: Rood en Blauw toevoegen

Nu gaan we verder met het toevoegen van de blauwe en rode kleuren. Pak weer je petal spons en zorg ervoor dat deze licht vochtig is. Laad de spons met blauwe schmink en begin vanaf de mondhoeken. Werk langzaam naar boven toe, tot ongeveer de hoogte van de ogen. Let op: bij het aanbrengen rond de ogen kunnen kinderen wat onrustig worden. Gebruik in dat geval een blending of een rond penseel. Laat het kind omhoog kijken en maak een zachte, rollende beweging onder het oog. Dit zorgt ervoor dat het aanbrengen minder ongemakkelijk voelt.

Voor het rode gedeelte gebruik je opnieuw de petal spons. Maak de spons weer licht vochtig en laad deze met de rode schmink. Begin vanaf de jukbeenderen en werk naar beneden richting de kaaklijn. Dep de kleur gelijkmatig en zorg ervoor dat de kleuren mooi in elkaar overlopen voor een professioneel resultaat.

De Voetballen toevoegen en de tijgerstrepen

Foto 3: Voetbal sjabloon

Nu gaan we aan de slag met het voetbal sjabloon en een vingersponsje. Laad je sponsje met Diamond FX wit. Zorg ervoor dat het niet te nat is; het moet een beetje plakkerig zijn. Test dit altijd eerst op je hand om te voorkomen dat de schmink onder het sjabloon doorloopt. Begin met het plaatsen van de eerste voetbal bovenaan in het midden, schuin daaronder zet je nog twee halve voetballen.

Let op: als er wat rood op je sponsje komt, veeg dit dan af of gebruik een nieuw sponsje. Op het blauwe gedeelte, afhankelijk van de grootte van het oppervlak, plaats je weer een witte voetbal. Maak je sjabloon eerst schoon met wat water en droog het goed af met een handdoek voordat je verder gaat.

Nu is het tijd voor de blauwe bal. Wederom, afhankelijk van de plek op het gezicht, bepaal je waar je de bal plaatst. Zorg ervoor dat je sjabloon schoon is en plaats vervolgens de rode ballen. Als je merkt dat je te veel of te weinig ruimte hebt, kun je altijd schuiven met de ballen of andere opvulling gebruiken, zoals een sjabloon met de tekst “Hup Holland Hup” of een leeuwtje. Laat je creativiteit de vrije loop!

Foto 4: De tijgerstrepen

Tijd om de tijgerstrepen toe te voegen. Zorg ervoor dat deze altijd naar het focal point wijzen, dit zorgt voor een mooie flow in je design. Het focal point ligt precies tussen de ogen, alle tijgerstrepen lopen optisch deze kant op.

Vergeet het mondje en neusje niet. Bij de meiden kun je lippenstift en eventueel wat glitter gebruiken. Voor de jongens kun je tanden maken, maar houd deze kort zodat ze bij het maken van het graaahhhhhwwwww geluid niet van die mega lange tanden hebben. Vul de ruimte tussen de strepen op met neon oranje voor een extra accent.

De Finishing Touch in het EK Voetbal Tijger Schminkdesign

Foto 5: Cat Eye Details

In principe kan je design nu klaar zijn, maar ik wil jullie toch even deze stap met de cateye laten zien. Ik weet dat mijn dochtertje haar oogjes goed dicht kan houden tot het droog is (anders geeft het zwarte af op het witte). Gebruik penseel #1 om een eyeliner boven het oog aan te brengen met een streepje richting de neus. Dit geeft net dat beetje extra aan het design.

Foto 6: Klaar is je Voetbal Tijger

Je voetbal tijger is klaar! Je kunt eventueel nog wat glitters toevoegen. Hopelijk hebben jullie weer wat inspiratie opgedaan voor het EK voetbal. Mocht je dit design ook maken, tag mij gerust via Instagram @shirleys_colour_creations, ik ben ontzettend benieuwd naar jullie creaties.

Wil je meer inspiratie en sneak peeks van mijn nieuwste creaties? Volg me dan op Instagram! Je vindt me onder de naam @shirleys_colour_creations. Zo blijf je altijd op de hoogte en kun je nog meer geweldige designs ontdekken.

Heb je vragen, tips of wil je gewoon laten weten wat je van dit blog vindt? Laat dan een reactie achter hieronder. Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen en feedback!

Veel plezier met schminken en tot de volgende keer!

Groetjes, Shirley