Sta je voor het schap vol met schmink, vol verwachting en een tikkeltje nerveus? Ik weet precies hoe dat voelt. Toen ik voor het eerst begon met schminken, voelde het alsof ik werd overspoeld door een golf van kleuren en keuzes. Elk merk leek te roepen om mijn aandacht, en elke recensie bracht me in verwarring. Maar ik leerde al snel dat de sleutel tot het vinden van de perfecte schmink niet alleen ligt in de merken en de kleuren, maar ook in het begrijpen van wat jouw behoeften en voorkeuren zijn. Dus, als je je net zo verward voelt als ik destijds, dan is dit artikel precies wat je nodig hebt. Hier delen we 8 essentiële tips die je helpen bij het schmink kopen. Dus, leun achterover, ontspan, en laten we samen starten met Schmink Kopen.

1 Kies voor Veilige en Huidvriendelijke Formules

Ga je schmink kopen om kindjes mee te schminken, dan is het van cruciaal belang om te kiezen voor producten die veilig en huidvriendelijk zijn. Zoek naar schmink met hypoallergene formules die vrij zijn van schadelijke chemicaliën en allergenen, zoals parabenen en geurstoffen. Dit zorgt ervoor dat de schmink geen irritatie of allergische reacties veroorzaakt bij de gevoelige huid van kinderen.

Nu hoor ik je denken: leuk, prachtige tip. Maar hoe doe ik dit dan? Nou, laat me beginnen met te zeggen dat je professionele schmink wilt gebruiken die je haalt bij een speciaalzaak.

Grote goedkope winkelketens (we weten ze allemaal wel te vinden) bieden ook wel eens van die schminksetjes aan voor een appel en een ei.

Buiten dat deze producten waarschijnlijk naar Nederland worden geïmporteerd als “Speelgoed” en niet als “cosmetica”, geven ze niet de kleurdekking die je graag zou willen en als je pech hebt krijg je het ook nog eens niet meer van de huid. Bovendien weet je vaak niet zeker of de ingrediënten in deze goedkope setjes veilig zijn voor de huid van jouw kinderen.

Als het gaat om kinderhuidjes, zijn een aantal dingen heel belangrijk. Veilige producten gebruiken staat natuurlijk op nummer één, maar daarnaast is het ook essentieel dat de producten makkelijk en snel mooi dekkend aan te brengen zijn op de huid. Laten we eerlijk zijn, kinderen hebben nou eenmaal niet allemaal evenveel geduld! En net zo belangrijk is dat het er snel en gemakkelijk weer af gaat. Want, als je 10 minuten moet boenen aan het einde van de dag om de schmink weer van het gezicht te halen, dan is de kans groot dat het kindje de volgende keer niet meer wil schminken.

2 Kies Schmink Kwaliteit Boven Alles

Toen ik net begon met schminken, hadden we Hyves als social media platform (ja, ik kom bijna uit het stenen tijdperk). En daar deelde ik naar hartenlust foto’s van mijn schminkcreaties. Ik gebruikte een gerenommeerd schminkmerk en was altijd super trots op mijn werkjes. Maar, als ik dan naar de creaties keek van mijn schmink-vriendjes, zag ik dat hun werken altijd meer van de huid af leken te knallen dan mijn creaties. Het heeft lang geduurd voor ik doorhad dat dit aan het merk lag dat ik gebruikte. Toen ging ik schmink kopen van een ander merk en had ik ook ineens dat WOW-effect op mijn creaties.

Maar genoeg over mijn persoonlijke schmink avonturen. Laten we het hebben over waarom kwaliteit zo ontzettend belangrijk is als het gaat om schminken.

Goed materiaal is het halve werk

Als je eenmaal hebt ervaren hoeveel verschil kwalitatieve schmink kan maken, wil je nooit meer terug. Het is verleidelijk om te bezuinigen op schmink, vooral als je net begint en nog niet zeker weet of het een langdurige passie zal zijn. Maar geloof me, de investering in hoogwaardige schminkproducten loont zich op de lange termijn. Niet alleen voelt en ziet goede schmink er beter uit op je huid, maar het kan ook helpen om huidproblemen te voorkomen. Slechte kwaliteit schmink kan ingrediënten bevatten die je huid irriteren of zelfs beschadigen, met rode vlekken, jeuk of erger tot gevolg. Bovendien is de pigmentatie van kwalitatieve schmink vaak veel beter, waardoor je minder product nodig hebt voor een prachtig resultaat. Kortom, kwaliteit boven alles als het gaat om schmink. Je huid zal je dankbaar zijn en je zult versteld staan van het verschil dat het maakt in je schminkroutine.

Waterschmink Gids | Wax Basis Waterschmink

Begin klein

En geloof me, als je net aan het ontdekken bent of schminken helemaal je ding is, dan hoef je echt niet direct voor honderden euro’s te starten. Het mooie van schminken is dat je kunt beginnen met een paar basisproducten van goede kwaliteit en van daaruit kunt experimenteren en je collectie uitbreiden naarmate je meer ervaring opdoet en je stijl ontwikkelt. Begin bijvoorbeeld met een paar kleuren schmink die geschikt zijn voor verschillende soorten creaties, een paar goede penselen en een kwalitatieve spons. Dit biedt je een solide basis om mee te beginnen, en je kunt altijd meer toevoegen aan je verzameling naarmate je meer vertrouwd raakt met het schminken en je eigen stijl vindt. Laten we nu eens kijken naar het belang van het kiezen van de juiste kleuren.*

3. De Juiste Kleuren aanschaffen

Bij schminken is kleur natuurlijk heel belangrijk en een van de dingen die het zo ontzettend leuk maakt. Maar waar begin je als je nog helemaal niets hebt? Mijn advies? Begin gewoon met een basis schminkpalette waarvan de kleuren je aanspreken.

Heb je meiden? Dan wil je waarschijnlijk wat meer roze, paars, zilver en pastel tintjes in je schminkpalette. Want laten we eerlijk zijn, elk meisje wil een Unicorn Schmink of droomt er ervan een vlinder of prinses te worden.

Heb je jongens? Dan zijn klassieke kleuren zoals rood voor Spiderman, groen voor slangen en monsters, of misschien blauw voor Captain America een betere keuze.

De meeste merken hebben een echt Basis palette, maar bieden ook een aantal variaties daarop. De ene meer gericht naar zoete kleuren, de andere wat feller of zelfs neon.

Handig om te weten bij het kiezen van je kleuren

Wat bij het kiezen van je schmink wel belangrijk is, is dat je weet dat er een groot verschil is tussen matte kleuren schmink en metallic kleuren schmink. De matte kleuren worden gebruikt om een basis te maken op het gezicht met de spons maar kunnen ook met een penseel worden gebruikt om lijnen, druppels, stippen en krullen mee te zetten. Met de metallic kleuren kun je minder makkelijk lijnen zetten op het gezicht en ze zijn ook minder goed zichtbaar. Daarom gebruiken we de metallic kleuren eigenlijk alleen als de ondergrond of basis van het schminkwerk. 

Verder, hoewel je het misschien niet zou verwachten, zijn de kleuren die je het meest gaat gebruiken bij het schminken zwart en wit. Uit mijn eigen onderzoek blijkt dat je wit ongeveer vier keer zo veel gebruikt als zwart. Daarna pas komen alle andere kleuren aan bod.

Met deze informatie kun je een goed begin maken met het samenstellen van je schmink collectie, en kun je je creativiteit de vrije loop laten gaan met kleurrijke ontwerpen!

Voor de Extra enthousiastelingen

Wil je het toch groots aanpakken en niet beginnen met een palette maar losse potjes schmink kopen, dan heb ik nog een aanvullende tip wanneer het gaat om het kiezen van kleuren. Uiteraard kies je wit, geel, oranje, rood, roze, paars, groen, blauw, bruin, grijs en zwart zodat je zeker weet dat je alle kleuren hebt. Maar, mengen is niet iets wat we doen als we gaan schminken. Daarom is het voor roze, paars, groen, blauw en bruin slim om een lichte en een donkere variant te hebben van deze kleur. Dat geeft je meer bewegingsvrijheid als je eenmaal gaat schminken.

4. Doe Onderzoek naar Merken en Producten

Er zijn misschien wel honderd schminkmerken beschikbaar voor je om uit te kiezen. Maar wanneer je al deze merken naast elkaar legt heb je eigenlijk maar 3 type waterschmink.

  • Glycerinebasis: Deze schmink staat bekend om zijn gladde textuur en is perfect voor het creëren van zachte, egale kleurvlakken op de huid. Het is ideaal voor het mengen van kleuren en het creëren van vloeiende overgangen. Voorbeelden van merken zijn Mehron Paradise Makeup en Superstar Waterschmink.
  • Waxbasis: Schmink op waxbasis wordt gemaakt met paraffinewas en staat bekend om zijn snelle droogtijd en uitstekende dekking. Het is ideaal voor het aanbrengen van fijne lijnen en details in je schminkwerk. Een voorbeeld van een merk is Diamond FX.
  • Talkbasis: Deze unieke schminkvariant heeft een matte afwerking en wordt vaak gebruikt door professionele make-upartiesten voor fotoshoots, theater en televisie. Het biedt een geconcentreerde pigmentatie en kan gemakkelijk worden gemengd voor verschillende tinten en effecten. Een voorbeeld van een merk is Ben Nye Magicake.

Wanneer je kinderen wil gaan schminken adviseren we te werken met een schmink op glycerine basis voor het maken van de ondergrond. Glycerine schmink gaat snel en mooi dekkend op de huid maar wast er ook snel en eenvoudig weer af. Voor het zetten van je lijnen, met je wit en zwart, adviseren we schmink kopen op waxbasis zoals deze van Diamond FX.

5. Ik help je kiezen: Persoonlijk Advies van een Schmink Expert

Het kan overweldigend zijn om te kiezen uit al die schminkopties. Maar geen zorgen, ik sta voor je klaar met persoonlijk advies om je door dit proces te loodsen!

In plaats van eindeloos door reviews te scrollen, kun je hier terecht voor gericht advies op maat. Vertel me gewoon wat je nodig hebt en ik help je de perfecte schminkset samen te stellen. Of het nu gaat om een beginner of een doorgewinterde schminkartiest, ik heb voor elk wat wils.

Laat me weten wat je doelen zijn, welke kleuren je nodig hebt en wat je budget is, en ik zal je begeleiden naar de beste keuze. En als je twijfelt tussen verschillende merken of producten, ben ik er om al je vragen te beantwoorden en je te helpen de juiste beslissing te nemen.

Met mijn expertise en toewijding zorg ik ervoor dat je niet alleen de beste producten krijgt, maar ook het vertrouwen om geweldige schminkcreaties te maken. Dus laat die zorgen achterwege en laat mij je helpen om de juiste keuze te maken voor jouw schminkavontuur!

6. Kies de Juiste Schmink Tools

Het hebben van de juiste tools is cruciaal voor een geslaagde schminkervaring. Met alleen schmink kopen ben je er nog niet helemaal. Je hebt ook penselen en sponzen nodig om echt aan de slag te kunnen. Mijn persoonlijke favoriet voor sponzen is de gele schminkspons van Diamond FX. Deze spons neemt water goed op, voelt zacht aan op de huid en dankzij de afgeronde kant kun je er perfect mee blenden.

Wat penselen betreft ben ik wellicht een beetje bevooroordeeld, maar ik ben een enorme fan van de FBFX Schminkpenselen. Deze penselen zijn door ons zelf ontwikkeld en worden met de hand gemaakt. De keuze is uitgebreid, maar als je net begint, kan ik je zeker de Ronde Schminkpenselen aanraden, die mijn eigen naam dragen: de Linda Penselen. Met deze penselen kun je allerlei lijnenwerk, druppels, krullen en zelfs stippen maken. Als je een beetje extra te besteden hebt, zou ik ook een Bloemenpenseel toevoegen, zoals de Eva nummer 2. Natuurlijk zijn er nog veel meer penselen om uit te kiezen, en ze zijn allemaal waardevolle toevoegingen aan je schminkset. Maar als je net begint, is het belangrijk om eerst te ontdekken hoe leuk schminken echt is.

7. Leer de juiste Schminktechnieken

Schmink kopen en het ontvangen van je schmink is slechts de eerste stap in je schminkavontuur. Het volgende punt is net zo belangrijk: hoe breng je die kleuren aan op de huid zodat het eruitziet zoals je had gehoopt? Het beheersen van de juiste spons- en penseeltechnieken is hierbij essentieel. Hoe activeer je de schmink, hoe houd je een penseel of spons vast, en hoe breng je dit vervolgens aan op de huid? Wat zijn de stappen voor het maken van een schminkcreatie en hoe ga je te werk? Dit zijn allemaal vragen waar je antwoord op nodig hebt om je schminkvaardigheden te verbeteren.

Gelukkig hebben we hier een geweldige oplossing voor: onze online schminkschool, de “FBFX Academy“. Op onze academie bieden we een breed scala aan online schminkcursussen, van beginnerscursussen tot meer geavanceerde lessen. Of je nu net begint of al wat ervaring hebt, er is voor ieder wat wils. Van een basis schminkcursus tot een cursus speciaal gericht op jongensdesigns en vlinders, we hebben alles wat je nodig hebt om je schminkvaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Dus als je nog niet zeker weet waar je moet beginnen of waar je moet leren schminken, neem dan eens een kijkje op onze FBFX Academy.

8. Schminken, Schminken, Schminken

Onthoud dat oefening kunst baart. Laat je niet ontmoedigen als je de eerste keer niet het gewenste resultaat bereikt. Schminken is een vaardigheid die tijd en toewijding vergt. Blijf oefenen en experimenteren met verschillende technieken en producten om je vaardigheden te verbeteren. Elke keer dat je oefent, leer je iets nieuws en kom je dichter bij het bereiken van jouw schminkdoelen.

Wil je je schminkvaardigheden naar een hoger niveau tillen? Ontdek dan onze online schminkcursussen op FBFX Academy, waar je stap voor stap begeleiding krijgt van professionele schminkartiesten. En wil je schmink kopen? Vergeet niet om al je benodigdheden te vinden op SchminkenGrime.nl, jouw one-stop-shop voor hoogwaardige schmink en benodigdheden. Ga nu aan de slag en laat je creativiteit de vrije loop! Veel plezier en veel succes!

Groetjes Linda

Makkelijk Schminkvoorbeeld Zombie