Hallo creatieve geesten! Vandaag gaan we voor een klassieke Halloween look met een vleugje griezeligheid. We duiken in de wereld van doodshoofd schmink, een iconisch design dat altijd in de smaak valt bij zowel kinderen als volwassenen. Of je nu van subtiel houdt of helemaal los wilt gaan, dit design biedt alle mogelijkheden. Dus trek je penselen uit de kast, zet een lekker spannend muziekje op, en laten we samen een onvergetelijke Halloween look creëren!

Materialen die je Nodig Hebt voor dit Doodshoofd:

Stap 1: Basis van het Doodshoofd Aanbrengen met Wit

Bij het maken van een doodshoofd begin je met een zachte witte kleur voor het gezicht. Gebruik een waterschmink op glycerinebasis*, zoals Mehron of Superstar, deze blenden makkelijk op de huid en zijn daarom perfect voor het aanbrengen van de basis van deze creatie. Maak je spons vochtig met een paar sprays water en laadt deze met de witte schmink. Schmink vervolgens het gezicht in de vorm van een doodshoofd, waarbij je de botstructuur van het gezicht volgt.

* wil je meer weten over de verschillende soorten waterschmink? Lees dan ons artikel “De ultieme gids voor waterschmink: alles wat je moet weten over glycerine, talk, wax en UV

Stap 2: Ogen en Neus Omlijnen met Zwarte Schmink

Gebruik de filbert penseel, een platte afgeronde penseel, om de oogkassen zwart te maken. Het is belangrijk om ook hier een zachte waterschmink te gebruiken. Teken daarna twee driehoekjes op de neus om de neusgaten te creëren.

Stap 3: Tanden Toevoegen met Gele Schmink

Gebruik de gele schmink en het filbert penseel om de tanden op de bovenlip te zetten. Dit is eenvoudig te doen en geeft het doodshoofd direct meer detail.

Stap 4 & 5: Omlijnen en Details Toevoegen

Neem nu de zwarte schmink op waxbasis van DiamondFX en het ronde penseel no. 4 om het doodshoofd te omlijnen. Dit zorgt ervoor dat het design strak en duidelijk is. Voor extra detail kun je met de dunne penseel no. 2 dunne scheurtjes in de schedel tekenen. Varieer de lijnen door sommige dikker te maken, wat zorgt voor een realistisch en griezelig effect.

Veel Plezier en Deel Jouw Creaties!

Heel veel plezier met het maken van dit doodshoofd schminkontwerp! Ik ben superbenieuwd naar jullie creaties. Deel vooral je foto’s en laat me weten hoe het is gegaan!

Wil je de andere Halloween Schmink ontwerpen zien die ik heb gemaakt voor deze Halloween? Bekijk dan de onderstaande stap-voor-stap voorbeelden en kies jouw favoriet!

Vond je deze tutorial over de Doodshoofd Schmink leuk en wil je meer zien van mijn werk? Volg me dan op Instagram @MiloSchmink voor nog meer kinderdesigns, airbrush creaties en natuurlijk de komende periode Halloween Designs. Of neem een kijkje op mijn website MiloSchmink.nl.

Groetjes, Simone

Meer Inspiratie? Ontdek Onze Andere Blog Artikelen over Simpele en Snelle Schminkvoorbeelden!

Ben je geïnspireerd geraakt door dit doodshoofd design en wil je meer leren? Neem dan zeker een kijkje bij onze andere blogartikelen! Of je nu op zoek bent naar snelle en eenvoudige schminkideeën voor kinderen, tips voor beginners, of juist naar inspiratie voor last-minute Halloween looks, wij hebben het allemaal. Laat je creativiteit de vrije loop en ontdek hoe gemakkelijk het kan zijn om indrukwekkende schminkdesigns te maken!

Bekijk Onze Video Tutorials voor Meer Simpele Schminkideeën

Wil je liever meteen aan de slag met visuele hulp? Bekijk dan onze video tutorials op het SchminkenGrime YouTube-kanaal! Hierin laten we je stap voor stap zien hoe je de meest eenvoudige en leuke schminkdesigns maakt voor Halloween en andere gelegenheden. Perfect voor zowel beginners als drukke ouders die snel iets moois willen creëren. Klik hieronder om direct naar de video’s te gaan en jezelf onder te dompelen in de wereld van makkelijke schmink.

Nog meer Halloween Schmink Inspiratie en Contact

Ben je net zo gek op Halloween als wij? Bezoek dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte van de nieuwste Halloween make-up looks, evenementen, acties, en meer. We plaatsen regelmatig updates om je te inspireren en te helpen met je Halloween voorbereidingen.

Wil je geen enkel Special Effects Makeup-video missen? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal. Elke week uploaden we nieuwe video’s, met een speciale focus op Halloween in september en oktober. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste tips en technieken.

Heb je vragen over specifieke producten of technieken? Laat het ons weten via de comments hieronder of stuur ons een e-mail. We staan klaar om je te helpen en wellicht zelfs een video te maken die jouw vraag beantwoordt. Of je nu advies nodig hebt of inspiratie zoekt, we helpen je graag verder.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om geen enkele update te missen! We sturen je regelmatig tips, tutorials en exclusieve aanbiedingen direct naar je inbox.