Juni kleurt niet alleen oranje voor voetbal. Deze maand zie je alle kleuren van de regenboog. Bij Pride Month denk ik aan vrolijk, uitbundig en out of the box. Tenslotte gaat het bij Pride Month om acceptatie en gewoon jezelf kunnen zijn. Ga je deze maand Pride Month vieren bij één van de vele feesten of parades en kan je daar een bijpassende schmink bij gebruiken? Dan is hier een handig stap-voor-stap pride masker met uiteraard de kleuren van de regenboog.

Materialen voor dit Pride Masker

Stap voor stap Schminkvoorbeeld Pride Masker

Zo schmink je een sprankelend Pride Masker

Stap 1: Vlindervorm maken met schmink

Voor deze stap heb je de Superstar schmink en drie sponzen nodig. Op elke spons zet je aan de platte kant een andere kleur: dus geel, oranje, roze, paars, blauw en groen. Met de sponzen maak ik een vlindervorm. De bovenste vleugels gaan van geel aan de binnenkant en op het ooglid, naar oranje en eindigen met roze. Bij de onderste vleugels heb ik paars aan de buitenkant, in het midden blauw en aan de binnenkant groen gebruikt.

Stap 2: Bloem op het voorhoofd

Nu gaan we een bloem op het voorhoofd maken. Dit doe ik met een regenboog splitcake en een schuin plat penseel 1/2. Het penseel is kleiner dan de splitcake. Je laadt je penseel aan de kant met de roze/oranje en gele kleuren.

Let erop dat je penseel niet te vochtig is bij het laden. Voor je begint met laden maak je je penseel vochtig in een waterbak. Het overtollige water strijk je af aan de rand. Ontstaat er een plasje aan de onderkant van je splitcake, dan is je penseel te nat. Dep deze droog op een doek en zuig met je penseel het plasje op. Beweeg het penseel heen en weer tijdens het laden. Als je penseel te droog is, is het voldoende om slechts een puntje van je penseel in het water te houden en daarna verder te laden.

Stap voor stap een sprankelend Pride Masker schminken

Werken met splitcakes vergt veel oefening. Dus geen paniek als het niet gelijk lukt. Je kan de techniek eerst een paar keer op je arm oefenen. Ook op je arm kan je er iets leuks van maken als je nog wat druppels, krullen, puntjes en sterren om de bloem heen zet. Zo heb je gelijk een passende schmink tattoo voor bij het masker.

Vind je het lastig om met de onestroke techniek te werken? Dan kan je ook een dubbel dip bloem maken. Deze maak je met een bloemenpenseel. Je laadt het penseel met wit, puntje schoonmaken op een vochtig doekje, puntje laden met kleur naar keuze, bijvoorbeeld roze. Zet de druppels in een ronde van vijf.

Bloemen in het Pride Masker

Stap 3: Binnenkant van de bloem opvullen

Vul de binnenkant van de bloem op dezelfde manier met iets kleinere bladeren. Je gebruikt nu de kleuren aan de andere kant van de regenboog splitcake. Als het binnenste deel van de bloem nog open is, kan je deze inkleuren met dezelfde kleur van je penseel.

Aan de zijkant van de ogen heb ik de tweede splitcake techniek toegepast. Deze is optioneel. Je maakt de veegjes met hetzelfde platte schuine penseel als dat je voor de bloem hebt gebruikt. Je zet je penseel recht op de huid. Deze keer zet je een langere streep naar beneden richting de buitenste ooghoek. Je laat je penseel schuin naar onderen hangen en gaat met het penseel naar de buitenste ooghoek. Zo zet je drie bladeren tegen elkaar aan. Net zoals bij de bloem op het voorhoofd heb ik eerst roze/oranje/geel gebruikt. Daarna heb ik tussen de bladeren in kleinere bladeren gezet met groen/blauw/paars.

Stap 4: Groene bladeren toevoegen

Bij de bloem op het voorhoofd heb ik groene bladeren gemaakt. Het penseel heb ik met lichtgroen geladen, daarna heb ik de punt door een donkerder groen gehaald, je kunt hier natuurlijk ook een groene splitcake voor gebruiken. De techniek is bijna hetzelfde als de tweede splitcake techniek, maar dan is de lijn korter. Het grote blad bestaat uit twee veegjes tegen elkaar. Eerst doe je hem naar links, terug naar boven en het midden en dan doe je hetzelfde naar rechts. Je kan natuurlijk ook een bloemenpenseel laden met groen en daarmee de blaadjes om de bloem heen maken.

Stap 5: Bloemblaadjes toevoegen

Vanuit de bloem zet je aan weerskanten een vijftal bloembladeren met een bloemenpenseel. Hier heb ik de dubbel dip techniek voor gebruikt. De punten heb ik met verschillende kleuren geladen, om zo de regenboog terug te laten komen. Je zet de bloemblaadjes in een soort lijn vanuit de bloem naar de inhammen aan de zijkant van je voorhoofd. In de buitenste ooghoeken zet ik ook een drietal blaadjes.

Stap 6: Krullen en druppels toevoegen

Maak het masker af met krullen en druppels. De meeste druppels gaan van dik naar dun, maar aan de onderkant heb ik ze bewust van dun naar dik gemaakt. Van mij mogen er wel een paar eigenwijze druppels tussen zitten, die net iets anders doen dan de rest. Vergeet de sterretjes en stipjes niet. Dat geeft het masker een extra wow-effect.

Stap 7: Regenboog op de mond

Ook op de mond heb ik een regenboog gemaakt. Hiervoor heb ik dezelfde schmink gebruikt als bij de vleugels. Ik ben begonnen met de bovenste lip. Met een nr 6 puntpenseel heb ik de buitenste rand overgetrokken en de binnenhoeken gevuld met paars. Onder de paarse laag, heb ik met een nieuw nr 6 puntpenseel een blauwe laag gezet. Met het paarse penseel blend ik de kleuren in elkaar. Dit werkt het beste als je een beetje schmink op het penseel hebt en het penseel redelijk droog is. Het laatste stukje heb ik met groen gevuld. Bij de onderste lip, heb ik precies hetzelfde gedaan, maar dan met geel, oranje en roze. Hou je mond tussendoor licht geopend, zodat de schmink goed kan drogen.

Stap 8: Details en afwerking Pride Masker

Op de mond heb ik witte puntjes gezet. Wat het voor mij helemaal afmaakt zijn glitters. Ik heb gouden crème glitter gebruikt, zodat de glitters over de schmink heen kunnen. In het midden van de bloem op het voorhoofd kan je een bling plakken. Dit heb ik ook bij de buitenste ooghoeken gedaan. Als er geen plak op de bling zit, kan je dit met Mehron adgem doen.

Om de ogen extra op te laten vallen heb ik zowel boven als onder een dunne zwarte lijn gezet. Omdat dit een dun lijntje mag zijn heb ik een ultraliner penseel nr 3 gebruikt. Nog een beetje mascara voor de wimpers en mijn look is helemaal klaar.

Pride Schminkvoorbeeld

Ik ben benieuwd naar jullie Pride-creaties! Wil je meer inspiratie en sneak peeks van mijn schmink designs? Volg me dan op Instagram! Je vindt me onder de naam @schminkzilla. Zo blijf je altijd op de hoogte en kun je nog meer gave designs ontdekken.

Heb je vragen over dit Pride Masker Schminkvoorbeeld, Laat dan een reactie achter hieronder. Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen en feedback!

Veel plezier met schminken en tot de volgende keer!

Groetjes, Angelina van Kemenade van Schminkzilla