Halloween staat voor de deur, en dat betekent dat het tijd is om te griezelen! Een van de meest populaire looks voor Halloween zijn realistische Halloween wonden met latex—bloederige en overtuigende wonden die vaak in het gezicht worden aangebracht. Maar hoe creëer je nu zo’n realistische wond? Geen zorgen, ik leg het je stap voor stap uit. Volg deze handleiding en je zult zeker indruk maken op het volgende Halloween-feestje!

Wat heb je nodig voor deze Realistische Halloween Wonden met Latex?

Stap 1: Voorbereiden met Wc-papier

Gebruik wc-papier en scheid de laagjes van elkaar. Dit wordt straks de basis van je wond.

Stap 2: Latex Aanbrengen

Giet een beetje liquid latex in een kommetje. Dip een non-latex sponsje in de latex en breng dit aan op de plek waar je de wond wilt maken. Zorg ervoor dat de kern van de wond droog blijft; je creëert eigenlijk een ovaalvormige zone. Laat dit even drogen.

Stap 3: Laagjes Opbouwen

Breng opnieuw een laag latex aan op je ovaal. Leg hier een velletje wc-papier op en maak alleen de randen nat met latex. Herhaal dit proces een aantal keer (meestal vijf lagen is voldoende). Zorg ervoor dat elke laag goed droogt voordat je de volgende aanbrengt. Poeder het geheel af met Mehron setting powder.

Stap 4: Wond Openknippen

Nu wordt het spannend! Knip voorzichtig de latex open om de wond te creëren. Trek de randen een beetje omhoog voor een extra realistisch effect. Eventueel kun je de randen nog nat maken met latex voor een meer opgeheven look. Vergeet niet opnieuw af te poederen als je dat doet.

Stap 5: Kleur de Wond

Geef de wond dezelfde kleur als je huid met behulp van een foundation uit het Ben Nye-palette. Dep de foundation op de latex tot alles mooi in elkaar overloopt. Poeder af met Mehron setting powder.

Stap 6: De Binnenkant van de Wond

Nu gaan we de binnenkant van de wond inkleuren. Begin met een rode basiskleur, bijvoorbeeld met waterbasis schmink van Diamond FX. Als je wilt dat de wond langer blijft zitten, gebruik dan Alcohol Activated schmink zoals het Blood palette van Encore. Maak de details af door de randen van de wond hier en daar donkerder te maken met zwart.

Stap 7: Bloed Toevoegen

Voor een bloederig effect gebruik ik Mehron Squirt Blood Dark Venous. Dit bloed loopt mooi uit, net zoals echt bloed. Voor extra effect kun je met de splatter brush wat bloedspetters aanbrengen.

En voilà! Je griezelige wond is klaar. Ik hoop dat je het ook eens gaat proberen! Deel vooral je foto’s in de comments hieronder, ik ben benieuwd naar jullie creaties. Wil je meer van mijn griezelige werk zien? Volg haar dan op Instagram @mendyvanbelleghem voor nog meer make-up looks, behind-the-scenes foto’s en nog veel meer leuks.

Happy Halloween!

Griezelige groeten,
Mendy

Meer Inspiratie? Ontdek Onze Andere Blog Artikelen over Latex!

Ben je enthousiast geworden over het maken van Realistische Halloween Wonden met Latex en wil je meer leren? Neem dan zeker een kijkje bij onze andere blogartikelen! Of je nu op zoek bent naar tips voor het maken van realistische brandwonden, tips voor beginners of ideeën voor geavanceerde effecten, wij hebben het allemaal. Laat je creativiteit de vrije loop en ontdek de eindeloze mogelijkheden van latex in je volgende project!

Bekijk Onze Video Tutorials voor Meer Praktische Tips

Liever meteen aan de slag met visuele hulp? Bekijk dan onze video tutorials op het SchminkenGrime YouTube Channel! Hierin laten we je stap voor stap zien hoe je de meest indrukwekkende effecten creëert met latex, nepbloed en meer. Perfect voor zowel beginners als ervaren make-up artiesten. Klik hieronder om direct naar de video’s te gaan en jezelf onder te dompelen in de wereld van special effects make-up.