Afgelopen week is de nieuwe Facebook-groep “SFX Challenge” gestart. Deelnemers aan deze challenge krijgen iedere week een nieuwe opdracht die ze uit moeten voeren en één keer in de maand word er een prijs verloot onder de deelnemers. SchminkenGrime sponsort natuurlijk deze ontzettend leuke groep met de maandprijs. Voor deze week is de opdracht het maken van een Alien. Dit is natuurlijk een super leuke uitdaging die ik zelf ook graag aan wilde gaan. Daarom heb ik vandaag de FX Makeup: Alien voor je gemaakt.

FX Makeup: Alien | Video Tutorial

Om mijn Alien te kunnen maken heb ik een goedkope zonnebril gekocht bij een grote en goedkope Nederlandse winkelketen. Hier heb ik de glazen uitgehaald en op een cast van mijn gezicht bewerkt met Sculpt Gel. Toen ik tevreden was met de sculpt Gel heb ik deze voorzichtig van de cast gehaald en met Pros Aide op mijn gezicht geplakt. Hiermee onstaan natuurlijk wat rommelige randjes welke ik met Sculpt Gel direct op mijn gezicht heb weggewerk. Dit even laten uitharden en natuurlijk niet vergeten om af te poederen. Hierna ben ik mezelf gaan airbrushen met ProAiir. Dit kun je natuurlijk ook gewoon doen met schmink een spons en penseel maar ik wilde graag de nieuwe kleur “Alien” van ProAiir proberen. Tot slot nog met stencils wat textuur toegevoegd en klaar is ie.

De Producten die ik gebruikt heb voor het maken van deze make-up zijn

Andere FX makeup video’s die we gemaakt hebben zijn

Vind je de video leuk? Doe eens een duimpje omhoog op ons YouTube kanaal. Wil je niets missen? Abonneer je dan snel op ons kanaal.

Mocht je vragen hebben over specifieke producten of technieken laat ons dit dan zeker even weten via de comments hieronder of door ons een email te sturen. Wanneer mogelijk zullen we zeker een leuke creatie bedenken om je product of techniek te laten zien. Dus heb je een creatie en je weet niet zo goed hoe je deze moet maken, laat het ons zeker weten en dan kunnen we kijken of we dit voor je kunnen filmen.

Dank je wel voor het lezen en kijken.
Groetjes Linda