Heb jij ook al zo’n zin in Halloween? Het moment om lekker te griezelen komt steeds dichterbij, en daar hoort natuurlijk een angstaanjagende Halloweenlook bij. Denk je aan Halloween, dan zie je vaak enge wonden van latex of wax voor je, maar wist je dat je ook zonder die materialen een bloedstollende creatie kunt maken? Met een duistere demoon-make-up steel je gegarandeerd de show. Met kant-en-klare hoorntjes en puntoren tover je jezelf in no time om. En met een paar intense kleurlenzen geef je je ogen die enge, onheilspellende blik waar je iedereen de stuipen mee op het lijf jaagt. Klaar om te griezelen?

Benodigdheden voor deze Duistere Demoon

Kleurlenzen indoen

Voordat je met je Halloweenlook begint, doe eerst je kleurlenzen in. Dit is handig omdat je ogen vaak even tranen na het indoen van lenzen, en dat zou jammer zijn als je al geschminkt bent. Het indoen vergt wat oefening, maar het is een kwestie van handigheid. Leg de lens met de bolle kant op het topje van je wijsvinger. Met je andere hand houd je je oog open door met je wijsvinger en middelvinger je oogleden te spreiden. Plaats de lens op je iris en wacht even tot hij goed zit voordat je loslaat.

Tip: Wil je graag aan de slag met kleurlenzen maar weet je nog niet zo goed hoe het werkt? Lees dan ons blogartikel waarin we je alles uitleggen over het gebruik van kleurlenzen en handige tips delen voor een veilig en comfortabel resultaat.

De Ultieme Gids voor Halloween Kleurlenzen: Veiligheid, Stijl en Tips

Hoorntjes en puntoren

Plak de hoorntjes en puntoren vast met Pros-Aide. Smeer de lijm op de binnenrand van de hoorntjes en wacht tot de lijm doorzichtig wordt. Plak ze dan op je voorhoofd, net boven je wenkbrauwen. Voor de puntoren smeer je wat Pros-Aide op de bovenkant van je oren (voorzichtig met je haren). Na het drogen van de lijm druk je de oorpunten op hun plek. Voor een betere blend tussen je huid en de accessoires breng je een aantal lagen vloeibare latex aan langs de randen. Vergeet niet om elke laag te fixeren met Setting Powder, zodat de latex niet blijft plakken.

Tip: Gebruik een oude kwast voor Pros-Aide en latex, want het is lastig om ze er weer uit te krijgen. Een goedkope, oude kwast kun je na gebruik gewoon weggooien.

Basis schmink

Met een Kabuki kwast (of spons) breng je een oranje laag schmink aan over je gezicht, oren en nek. De Kabuki kwast gebruik je op dezelfde manier als een spons. Spray wat water op de kwast (doop hem niet in een waterbak, dat maakt de kwast te nat). Maak draaiende bewegingen om de schmink egaal aan te brengen.

Schaduwen

Voor diepte breng je rood aan langs de buitenrand van je gezicht en onder de kaaklijn. Gebruik een tweede Kabuki kwast voor de rode kleur. Blend de rode schmink door er zachtjes overheen te deppen met de kwast met oranje schmink. Voeg bruin toe langs de randen voor extra schaduw, vooral langs de zijkanten van je neus, onder je jukbeenderen, en bij de oren. Gebruik eventueel een klein penseel voor moeilijk bereikbare plekjes.

Ogen

Breng zwarte Mehron Starblend rondom je ogen aan met een make-up blending penseel. Voor een intense blik zet je met zwarte schmink een eyeliner langs de bovenste en onderste wimperrand. Gebruik hiervoor een puntpenseel nr. 6.

Details

Trek zwarte lijnen vanuit de ooghoeken, zowel boven als onder je ogen. Laat de lijnen onder je ogen kronkelen en eindigen in een druppelvorm. Zet tussen de lijnen wat stippen in verschillende diktes voor een speels effect. Op je voorhoofd teken je een halve maan met daaronder twee punten. Maak je mond zwart en teken nieuwe wenkbrauwen, aangezien je originele wenkbrauwen door de schmink haast onzichtbaar zullen zijn.

Highlights

Gebruik een FBFX Schmink Penseel Linda 3 en witte schmink om highlights langs de zwarte lijnen, het maantje en de punten aan te brengen. Voor de mond gebruik je een stoppelspons om subtiele witte accenten aan te brengen. Zorg dat de spons niet te nat is voor het beste effect.

Maak de look af

Om je demon look compleet te maken, plak je zwarte nepwimpers op met wimperlijm, of gebruik mascara. Zorg ervoor dat alle zichtbare huid is gekleurd met oranje, rode en zwarte schmink, inclusief je armen en handen.

Tip: Bij het uitdoen van je lenzen begin je met het verwijderen van de nepwimpers. Zorg dat je handen schoon zijn en volg dezelfde stappen als bij het indoen van de lenzen. Vergeet niet om de lenzen na gebruik goed schoon te maken en op te bergen in verse lenzenvloeistof.

Wil je meer inspiratie en sneak peeks van mijn nieuwste creaties? Volg me dan op Instagram! Je vindt me onder de naam @schminkzilla. Zo blijf je altijd op de hoogte en kun je nog meer gave designs ontdekken.

Succes met je demon look, en happy Halloween!

Groetjes, Angelina van Kemenade van Schminkzilla

Meer Inspiratie? Ontdek Onze How-To Artikelen en Video Tutorials!

Ben je geïnspireerd door dit stap voor stap schminkvoorbeeld? Neem dan zeker een kijkje bij onze andere how-to artikelen en video’s! Of je nu net begint met airbrushen, schminken, grimeren of special effects make-up, wij hebben alles wat je nodig hebt. Laat je creativiteit de vrije loop en ontdek hoe je verbluffende resultaten kunt bereiken!

Maak je klaar voor Halloween: Easy Vampier Make-up Stap voor Stap
Schaafwond Grime: Realistische Verwondingen Maken met SFX Technieken
Stap-voor-Stap Handleiding: Creëer Realistische Halloween Wonden met Latex en Nepbloed

Bekijk Onze Video Tutorials voor Meer Simpele Schminkideeën

Wil je liever meteen aan de slag met visuele hulp? Bekijk dan onze video tutorials op het SchminkenGrime YouTube-kanaal! Hierin laten we je stap voor stap zien hoe je de meest eenvoudige en leuke schminkdesigns maakt voor Halloween en andere gelegenheden. Perfect voor zowel beginners als drukke ouders die snel iets moois willen creëren. Klik hieronder om direct naar de video’s te gaan en jezelf onder te dompelen in de wereld van makkelijke schmink.

Nog meer Halloween Schmink Inspiratie en Contact

Ben je net zo gek op Halloween als wij? Bezoek dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte van de nieuwste Halloween make-up looks, evenementen, acties, en meer. We plaatsen regelmatig updates om je te inspireren en te helpen met je Halloween voorbereidingen.

Wil je geen enkele Special Effects Make-up-video missen? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal. Elke week uploaden we nieuwe video’s, met een speciale focus op Halloween in september en oktober. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste tips en technieken.

Heb je vragen over specifieke producten of technieken? Laat het ons weten via de comments hieronder of stuur ons een e-mail. We staan klaar om je te helpen en wellicht zelfs een video te maken die jouw vraag beantwoordt. Of je nu advies nodig hebt of inspiratie zoekt, we helpen je graag verder.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om geen enkele update te missen! We sturen je regelmatig tips, tutorials en exclusieve aanbiedingen direct naar je inbox.