De 10 Schmink-geboden

Héél lang gelezen kwam god bij Mozes op de berg Horeb in de woestijn en gaf hem dé 10 geboden. De 10 leefregels voor alle mensen. Vandaag geeft SchminkenGrime je graag dé 10 Schmink-geboden als richtlijn voor je materialen en je werkzaamheden.

Uiteraard zul je nog veel meer zaken tegen komen waar je aan moet denken, maar deze 10 Schmink-geboden waren voor ons de belangrijkste. Dus lees deze Tien Schmink-geboden goed door en doe er je voordeel mee.

1. Gij zult goed zorgen voor uw schminkproducten

Geef je water schmink de kans om de drogen na een opdracht en schroef hier niet direct de deksel weer op. Bewaar je schmink op een donkere en koele plaats, respecteer de houdbaarheidsdatum van je schmink producten en houd je schmink schoon en netjes

2. Gij zult zorg dragen voor uw penselen

Laat je penselen nooit in een bakje water staan, laat je penselen liggend drogen nadat je deze hebt schoongemaakt, ververs regelmatig het water waar je penselen in schoonmaakt. Gebruik een penselenzeep om je penselen te reinigen.

3. Gij zult uw sponzen respecteren.

Spoel je sponzen na een opdracht goed uit, was deze op maximaal 30 graden in de wasmachine, zorg dat je sponzen voldoende ruimte hebben in je koffer of tas om vervormingen te voorkomen.

4. Gij zult uw stencils met beleid behandelen

Poets je stencils nooit schoon met een baby doekje of handdoek. Was ze met je vingers in een bakje water om beschadiging te voorkomen.

5. Gij zult uw werk uitvoeren met een glimlach.

Behoeft geen verdere uitleg, toch? Een vriendelijke, vrolijke schminker bereikt meer.

6. Gij zult te allen tijde visitekaartjes bij u dragen.

Maak mooie kaartjes, deel ze gretig uit. Zorg dat iedereen je weet te bereiken.

7. Gij zult geen besmettelijk zieke kinderen schminken

Waterpokken, griep, verkouden, koortslip? Niet schminken! Voorkom dat je andere kinderen besmet en dat je schmink besmet raakt.

8. Gij zult uw collega’s lief hebben.

Respecteer je collega’s. Werk samen en spreek nooit en te nimmer negatief over een collega. Als kleine zelfstandige zijn je concurrenten je collega’s en bereik je samen meer dan alleen.

9. Gij zult oefenen tot u een ons weegt.

Blijf je zelf ontwikkelen. Oefen je penseeltechnieken, nieuwe ontwerpen en leer nieuwe schmink technieken. Stilstand is achteruitgang.

10. Gij zult offertes maken en afspraak vastleggen

Heb je een opdracht binnengehaald? Zet het op papier. Bevestig de afspraken per mail. Voorkom onduidelijkheid en teleurstelling.

Nieuwsbrief

Wil je iedere week het laatste niuws van SchminkenGrime.nl in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! Voorbeelden, producten, acties, workshops, cursussen en tutorials. Inschrijven kan heel gemakkelijk via dit aanmeldformulier.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat ze achter in de opmerkingen hieronder en in beantwoord ze zo snel mogelijk!

Groetjes Linda