Dia de los Muertos, oftewel de Dag van de Doden, is een prachtige Mexicaanse viering vol symboliek, kleur en cultuur. Een van de meest iconische elementen van deze feestdag is de kleurrijke Sugarskull, ook wel bekend als de calavera. In deze blog neem ik je stap voor stap mee in het creëren van een unieke Sugarskull look, van de basis tot de laatste verfijnde details. Of je nu nieuw bent in schmink of een ervaren artiest, deze tutorial is perfect voor iedereen die indruk wil maken met een creatieve en persoonlijke Sugarskull.

De materialen die ik heb gebruikt voor mijn Sugarskull look

Voor mijn versie van de Sugarskull heb ik de volgende materialen gebruikt. Deze producten zorgen ervoor dat je de juiste kleuren, effecten en details kunt bereiken om jouw eigen Sugarskull tot leven te brengen:

Stap voor stap de Sugarskull look maken

Nu we alle materialen hebben verzameld, is het tijd om aan de slag te gaan met het creëren van jouw eigen Sugarskull. In de volgende stappen neem ik je mee door het hele proces, van het aanbrengen van de basis tot het toevoegen van de details die deze look zo speciaal maken. Of je nu deze tutorial exact volgt of er je eigen draai aan geeft, met deze instructies kun je een prachtige Sugarskull look maken die perfect is voor Dia de los Muertos.

Creëer een unieke Sugarskull look voor Dia de los Muertos: Stap voor stap tutorial 1
Creëer een unieke Sugarskull look voor Dia de los Muertos: Stap voor stap tutorial 2
Creëer een unieke Sugarskull look voor Dia de los Muertos: Stap voor stap tutorial 3

Stap 1: Bescherm je huid

Voordat we beginnen met het aanbrengen van make-up, is het belangrijk om je huid goed te beschermen. Breng een dun laagje Derma Shield Foam aan, een beschermende schuim met Aloë Vera en vitamine E, die je huid tot wel vier uur beschermt zonder een waas achter te laten.

Stap 2: De ogen vormgeven

Nadat de foam is ingetrokken, beginnen we met het tekenen van een ovale vorm rondom je ogen met een wit oogpotlood. Trek een lijn boven de wenkbrauw en ga langs het oog richting de neus. Dit vormt de basis voor de iconische Sugarskull-ogen.

Stap 3: Het gezicht voorbereiden

Nu is het tijd om je gezicht wit te schminken. Dit kan met een spons, filbert penseel of kabuki kwast. Ik gebruik graag een licht vochtige schminkspons om de Mehron Paradise White egaal aan te brengen. Zorg ervoor dat de witte schmink goed dekkend is om een strakke, schone basis te creëren.

Creëer een unieke Sugarskull look voor Dia de los Muertos: Stap voor stap tutorial 4
Creëer een unieke Sugarskull look voor Dia de los Muertos: Stap voor stap tutorial 5
Creëer een unieke Sugarskull look voor Dia de los Muertos: Stap voor stap tutorial 6

Stap 4: Poeder toevoegen voor extra dimensie

Gebruik een Foam Lollipop Smoothie Blender om droge poeders zoals het PXP Pressed Powder Palet aan te brengen. De kleuren blauw, roze en goud zijn perfect om op het voorhoofd, bij de slapen en jukbeenderen te blenden. Dit creëert mooie overgangen tussen de kleuren en voegt extra dimensie toe aan je look.

Creëer een unieke Sugarskull look voor Dia de los Muertos: Stap voor stap tutorial 7
Creëer een unieke Sugarskull look voor Dia de los Muertos: Stap voor stap tutorial 8
Creëer een unieke Sugarskull look voor Dia de los Muertos: Stap voor stap tutorial 9

Stap 5: Oogdetails toevoegen

Met een filbert penseel kun je nu de binnenkant van de ogen inkleuren. Begin met de Superstar kleur 201 Magenta en werk naar buiten toe met 127 Plum. Voeg zwarte oogschaduw toe aan de waterlijn om meer diepte te creëren. Omlijn vervolgens de ogen met Diamond FX Black en maak gebruik van de druppeltechniek om een dramatisch effect te creëren. Voeg witte stippen langs de rand voor een extra flair.

Creëer een unieke Sugarskull look voor Dia de los Muertos: Stap voor stap tutorial 10
Creëer een unieke Sugarskull look voor Dia de los Muertos: Stap voor stap tutorial 11
Creëer een unieke Sugarskull look voor Dia de los Muertos: Stap voor stap tutorial 12

Stap 6: De details in het gezicht

Teken met Diamond FX Black een spinnenweb op het voorhoofd en de kin. Maak een sierlijke zwarte lijn langs de jukbeenderen en voeg krullen en druppels toe voor een speels motief. Vergeet ook niet de neus en mond; trek een zwarte lijn langs beide kanten van de mond en voeg verticale strepen toe om de klassieke Sugarskull-look te voltooien.

Creëer een unieke Sugarskull look voor Dia de los Muertos: Stap voor stap tutorial 10
Creëer een unieke Sugarskull look voor Dia de los Muertos: Stap voor stap tutorial 14
Creëer een unieke Sugarskull look voor Dia de los Muertos: Stap voor stap tutorial 15

Stap 7: De finishing touch

Breng wat highlights aan met Diamond FX White om je look echt te laten stralen. Voeg nepwimpers, rhinestones, of face jewels toe voor dat extra beetje glamour. Een pruik en bijpassende outfit maken jouw Sugarskull look helemaal af!

Creëer een unieke Sugarskull look voor Dia de los Muertos: Stap voor stap tutorial 16
Creëer een unieke Sugarskull look voor Dia de los Muertos: Stap voor stap tutorial 17
Creëer een unieke Sugarskull look voor Dia de los Muertos: Stap voor stap tutorial 18

Afsluiting

En zo creëer ik mijn eigen kleurrijke Sugarskull look voor Dia de los Muertos! Deze look is een perfecte combinatie van traditie en creativiteit. Experimenteer gerust met kleuren en details om je eigen unieke versie te maken. Ik wens je veel plezier met schminken en een feestelijke Dia de los Muertos!

Wil je meer make-up inspiratie en tips van mij? Volg me dan op social media! Op Instagram en TikTok deel ik mijn mooiste creaties. Ook op mijn Facebook-pagina vind je nog veel meer inspiratie. Blijf op de hoogte van mijn nieuwste creaties en laat je inspireren!

En vergeet natuurlijk niet al je schmink- en make-upproducten te bestellen bij SchminkenGrime.nl. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor deze look en nog veel meer!

Groetjes,
Carola van Ineveld

Creëer een unieke Sugarskull look voor Dia de los Muertos: Stap voor stap tutorial 19
Creëer een unieke Sugarskull look voor Dia de los Muertos: Stap voor stap tutorial 20

Meer Inspiratie? Ontdek Onze How-To Artikelen en Video Tutorials!

Ben je geïnspireerd door dit stap voor stap schminkvoorbeeld? Neem dan zeker een kijkje bij onze andere how-to artikelen en video’s! Of je nu net begint met airbrushen, schminken, grimeren of special effects make-up, wij hebben alles wat je nodig hebt. Laat je creativiteit de vrije loop en ontdek hoe je verbluffende resultaten kunt bereiken!

Joker make-up tutorial Transformeer jezelf in de iconische clown uit Joker (2019)
Stap voor stap Valak make-up tutorial De demonische non uit The Conjuring
Stap voor Stap naar een Spectaculaire Neon Skull voor Halloween

Bekijk Onze Video Tutorials voor Meer Simpele Schminkideeën

Wil je liever meteen aan de slag met visuele hulp? Bekijk dan onze video tutorials op het SchminkenGrime YouTube-kanaal! Hierin laten we je stap voor stap zien hoe je de meest eenvoudige en leuke schminkdesigns maakt voor Halloween en andere gelegenheden. Perfect voor zowel beginners als drukke ouders die snel iets moois willen creëren. Klik hieronder om direct naar de video’s te gaan en jezelf onder te dompelen in de wereld van makkelijke schmink.

Nog meer Halloween Schmink Inspiratie en Contact

Ben je net zo gek op Halloween als wij? Bezoek dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte van de nieuwste Halloween make-up looks, evenementen, acties, en meer. We plaatsen regelmatig updates om je te inspireren en te helpen met je Halloween voorbereidingen.

Wil je geen enkele Special Effects Make-up-video missen? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal. Elke week uploaden we nieuwe video’s, met een speciale focus op Halloween in september en oktober. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste tips en technieken.

Heb je vragen over specifieke producten of technieken? Laat het ons weten via de comments hieronder of stuur ons een e-mail. We staan klaar om je te helpen en wellicht zelfs een video te maken die jouw vraag beantwoordt. Of je nu advies nodig hebt of inspiratie zoekt, we helpen je graag verder.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om geen enkele update te missen! We sturen je regelmatig tips, tutorials en exclusieve aanbiedingen direct naar je inbox.