Het EK is weer begonnen en natuurlijk zijn onze eigen oranje leeuwen weer van de partij. Onze mannen gaan het super doen, en dat betekent veel oranje feestjes de komende tijd. En waar een feestje is, hoort schmink en glitter bij! Omdat voetbal voor iedereen is, is dit leuke Oranje Schminkdesign gemaakt dat bij iedereen kan.

Schminkproducten voor dit Oranje Schminkdesign

De eerste 3 stappen van dit Oranje Schminkdesign

Oranje Schminkdesign, de basis
EK Schminkdesign, stippen toevoegen
Voetbal schminkvoorbeeld, oranje strepen

Stap 1: Basis aanbrengen

Begin met de basis. Gebruik de splitcake met de kleuren van de Nederlandse vlag. Als je geen supporter bent van Nederland, kies dan een splitcake met de kleuren die matchen met de vlag van jouw team. Laad eerst je penseel goed met de splitcake en zet deze dan op in verschillende richtingen om het oog heen. Voor een uitvagend effect trek je het penseel in een vloeiende beweging van de huid af. Als je dat op een paar plekken hebt gedaan, staat je basis erop.

Stap 2: Stippen toevoegen

Voor een speelser effect gebruik je het stippensjabloon aan de uiteindes van je vlagstroken. Gebruik een vingerspons om de schmink aan te brengen. Zorg dat de schmink op je vingerspons niet te nat of te droog is. Als het te droog is krijg je niet het patroon mooi op de huid. Is het te nat dan loopt de schmink onder her stencil door. Test eerst op je eigen hand of de consistentie goed is voordat je deze op het gezicht aanbrengt.

Stap 3: Oranje strepen

Voeg met een rond penseel zet je de oranje strepen op het gezicht. Deze kun je overal zetten maar let goed op de flow van je design dat het past bij de richting waar het in loopt.

De puntjes op de i in dit Oranje Schminkdesign

Witte Stippen
Voetbal schminkvoorbeeld
Glitter!

Stap 4: Witte stippen

Met het Eva nummer 1 penseel zet je de witte stippen erbij. Voor een mooie volle stip maak je de schmink iets natter dan normaal. Zet het penseel loodrecht op de huid om te stip te zetten. Op deze manier krijg je mooie ronde stippen.

Stap 5: Voetbal design

Gebruik een sjabloon met figuurtjes die bij het EK passen, zoals een voetbal of een oranje leeuw, om er een echt voetbaldesign van te maken. In dit voorbeeld heb ik ervoor gekozen om de leeuw te gebruiken, deze heb ik naast het oog gezet.

Stap 6: Glitters

Breng glitters aan op de plekken waar jij ze het mooist vindt. Laat de glitters meebewegen met de rest van het design. Deze oranje glitter zitten verwerkt in een crème. Het grote voordeel van dit soort glitter is dat je de schmink niet uitveegt wanneer je het aanbrengt. Iets wat met een glittergel wel kan gebeuren. Je kunt deze glitter dus prima een beetje over je creatie uitsmeren als je dat leuk vind.

Het EK Oranje Schminkdesign

Nu ben je er helemaal klaar voor om in stijl naar jouw favoriete voetbalwedstrijd te gaan kijken! Of ben jij eigenlijk helemaal niet zo’n voetbalfan? Geen probleem: gebruik in plaats van een voetbalsjabloon een leuk sjabloon in de vorm van een kroon en je bent helemaal klaar voor Koningsdag!

Deel jouw Oranje Schminkdesign!

Maak dit design na en deel jouw resultaat op social media met de hashtag #SchminkenGrime. Ik ben heel benieuwd naar jullie creaties! Wil je meer zien van mijn werk? Volg me dan op instagram @suziewuzie_schmink of bezoek mijn website: Suziewuzie. Laat ook een berichtje achter in de comments hieronder om te laten weten wat je van dit design vindt.

Tot de volgende keer!
Groetjes, Susan.