Vandaag hebben we voor jullie de Carnavalsnar in petto. Simone wilde een leuke nar schminken voor het aanstormende carnaval. Vandaar in deze stap voor stap de Carnavalsnar. Je kunt natuurlijk allerlei kleurencombinaties maken. Zo pas je deze Carnavalsnar aan aan je eigen kleuren van je stad of dorp. Tevens is het een erg leuk design als je bijvoorbeeld bij een evenement moet schminken.

Het is niet een heel moeilijk design, maar je hebt wel een kleine voorbereiding nodig voordat je alle kleuren erop kan zetten. De eerste stap die Simone zet is dan ook alleen maar om het jezelf makkelijker te maken om de Carnavalsnar snel op te zetten.

Foto’s Stap voor stap schminkvoorbeeld Carnavalsnar!

En zo kun je dit dus ook doen met alle kleuren, ook die van jou stad of dorp.

Natuurlijk geven we ook een stap voor stap beschrijving.

  1. Schets met een wit oogpotlood of heel licht opgezet wit je design op. Dit om het gelijk te krijgen, dat is iets makkelijker.
  2. Start met de lichtste kleur, in mijn geval geel. Doe dit met je penseel. #8. Ga hierna met je spons en dezelfde kleur schmink erover om je strepen weg te halen. Doe dit deppend en niet wrijvend want dan haal je alles er weer vanaf.
  3. Doe dit vervolgens met de 2e kleur, in mijn geval groen.
  4. En hierna met paars ook hetzelfde.
  5. Pak een sjabloon en zet dit op met goldengreen en de stempelspons. Houd je sjabloon op zijn plaats en ga direct met de stempelspons in de glitter en stempel dit over je sjabloon. Dit geeft een leuk effect en je glitter blijft ook meteen plakken.
  6. Tricky part, omlijn alles met zwart en zet highlights met wit.
  7. Met starblend zwart zorg je voor de schaduw zodat het lijkt dat je masker echt op je gezicht “zit”.
  8. Maak je lippen op, in dezelfde stijl als het masker, en klaar ben je (zijaanzicht)
  9. Vooraanzicht
  10. Zijaanzicht………heel veel plezier met het maken en……..ALAAF!!!!!!!!!!!!!!

Wat heeft Simone gebruikt aan materiaal voor de Carnavalsnar?

We wensen jullie allemaal een fijne Carnaval en mocht je dit niet vieren, kom eens gezellig langs in 1 van de steden of dorpen om ook eens te zien wat carnaval nu is.

Nog een gezellige video met het eindresultaat.

En dat was het dan weer voor vandaag. Geniet van de Carnaval en hou het netjes!

Groetjes Simone en Linda