Een heel populaire special effects makeup om te maken blijft de Chelsea Smile. Deze staat ook wel bekend als de Glasgow Smile of Chelsea Grin. Je kent hem waarschijnlijk wel van de joker in Batman. Deze wond ontstaat doordat de mond van een slachtoffer wordt ingesneden. Vervolgens word er extreme pijn aann het slachtoffer toegebracht waardoor deze gaat schreeuwen. Hierdoor scheuren de mondhoeken verder in en vormen een “glimlach.” Vandaag heb ik een video tutorial voor je gemaakt waarin je deze Chelsea Smile ziet. Gemaakt met Mouldlife’s Sculpt Gel.

Producten die worden gebruikt in deze video

De Chelsea Smile

Eerst maken we de basis van de wond met Sculpt gel en kleuren deze vervolgens in met de ProColiring Bruise van Mehron. Na het afpoederen van de wond kleur ik de wondranden weer in mijn eigen huidskleur. Dan is het tijd voor bloed! Aan deze wond heb ik eerst Coagulated Blood gel toegevoegd en later nog Mouth Blood Dark. De tanden zijn gekleurd met Tooth FX en de binnenkant van de mond met Mouth Stain Red.

Natuurlijk hoort een Chelsea Smile aan beide zijde van de mond gemaakt te worden om een echte Chelsea Smile te zijn. Maar door tijdgebrek en leuke extra producten die ik wilde laten zien heb ik maar één kant gemaakt.

Vind je de video leuk? Doe eens een duimpje omhoog op ons youtube kanaal en als je echt niets wilt missen abonneer je op ons.

Dank je wel voor het lezen en kijken en ik ben benieuwd wat jullie allemaal nog meer willen zien en leren.

Groetjes Linda

PS. Als je deze video leuk vond word je misschien ook wel blij van: