Maleficent stond al een hele tijd op mijn lijst om te maken. Maar iedere keer kon ik niet kiezen voor de oude groene of de nieuwe gespeeld door Angelina Jolie. Het is uiteindelijk de laatste geworden. Maleficent een goed doordacht karakter met een geweldige rol voor Angelina Jolie. Maleficent een vrouw apart, of is het wel een vrouw?

Voor diegene Maleficent niet kennen, het is een karakter uit de film Doornroosje uit 1959 en uiteindelijk een eigen film geworden in 2014. Een beknopte samenvatting van het verhaal heb ik even voor je opgezocht over Maleficent.

Het Verhaal

Maleficent is een machtige fee en beschermvrouwe van de Moors, een woest gebied waar de natuur en magie vrij spel hebben. Op een dag ontmoet Maleficent een jongen van haar leeftijd, Stefan. Ze sluiten vriendschap en worden verliefd, maar uiteindelijk vervreemdt Stefan van haar wanneer hij voor zijn ambities kiest.

Koning Henry van het naburige rijk probeert de Moors in te lijven. Keer op keer wordt hij teruggeslagen door Maleficent en de magische wezens. Woedend over deze vernedering zegt hij toe dat degene die Maleficent doodt, zijn opvolger zal zijn en met zijn dochter mag trouwen. Stefan misbruikt hierop Maleficents vertrouwen door haar te verdoven en haar vleugels af te snijden (hij kon zich er niet toe zetten haar daadwerkelijk te doden). De afgesneden vleugels presenteert Stefan aan koning Henry die hem prompt tot opvolger benoemt.

Woedend en geschokt over dit verraad verandert Maleficent de Moors in een duister rijk. Haar rechterhand is de raaf Diaval die ze als spion gebruikt en in een raaf, mens of andere gedaante verandert naar het uitkomt. Wanneer Stefan een dochtertje krijgt, benut Maleficent haar kans op wraak en vervloekt het kindje: op haar 16e zal ze zich aan de spoel van een spinnewiel prikken en voor altijd in slaap vallen, tenzij ze gewekt wordt door de kus van de ware liefde. (bron:wiki)

Wil je op de hoogte blijven van alle video’s die we deze maand online gaan zetten? ga dan zeker even naar ons YouTube Kanaal en “abonneer” je op ons kanaal.

Maleficent Makeup Tutorial | VIDEO TUTORIAL

Voor het maken van deze video heb ik de volgende producten gebruikt:

HEB JE DEZE VIDEO’S AL GEZIEN?

Ben je helemaal gek van Halloween???

Ga dan nu direct even naar onze Facebook pagina en like deze. Heel september en oktober word hier van alles op geplaatst over Halloween Makeup, Halloween Looks, Leuke evenementen om naartoe te gaan, acties, aanbiedingen en nog veel meer.


Kijk je graag naar Special Effects Makeup Video’s op YouTube? Abonneer je dan op ons YouTube Kanaal. Elke week worden hier nieuwe video(‘s) naar geupload. En ook hier besteden we de komende tijd 100% aandacht aan Halloween.


Mocht je vragen hebben over specifieke producten of technieken laat ons dit dan zeker even weten via de comments hieronder of door ons een email te sturen. Wanneer mogelijk zullen we zeker een leuke creatie bedenken om je product of techniek te laten zien. Dus heb je een creatie en je weet niet zo goed hoe je deze moet maken, laat het ons zeker weten en dan kunnen we kijken of we dit voor je kunnen filmen.

Dank je wel voor het lezen en kijken.
Groetjes Linda