Het EK voetballen is weer begonnen! Alle voetbalfans staan paraat. Maar ook wij schminkers gaan mee in de voetbalhype. Er zijn al zoveel leuke voetbaldessins dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. En als je een leuk EK Schminkvoorbeeld hebt gevonden, hoe maak je dat nu? Ik geef jullie twee snelle EK Schminkvoorbeelden die de show zeker gaan stelen, stap voor stap, zodat je deze kunt maken op feestjes of events. Hieronder zie je het jongens ontwerp. Het meiden voorbeeld vind je hier: Voetbal Schminkvoorbeeld voor STOERE meiden

Deze materialen heb ik voor dit Stoere Jongens EK Schminkvoorbeeld gebruikt:

Stap voor Stap: Zo Maak Je het Perfecte Voetbal schminkontwerp

Zet met de stempelspons een wit rondje op het midden van zijn/haar hoofd, net boven de wenkbrauw. Zorg dat je stempelspons even groot is als je voetbalsjabloon. Met een schuine 1 inch penseel en je rood, wit, blauwe schmink zet je een streep van breed naar smal boven de wenkbrauw, net als op de eerste foto.

Met een vingerspons en zwarte schmink dep je voorzichtig het voetbalsjabloon op het witte rondje. Probeer eerst even op je hand om te kijken of je vingerspons niet te nat is. Anders druipt deze onder je sjabloon en dat willen we natuurlijk niet.

Voeg Leuke Details Toe: Handjes en een Mondje

Maak leuke handjes aan je voetbal voor een speels effect. Ik heb hier een liner penseel voor gebruikt om mooie dunne lijnen te maken.

Geef je voetbal een mond. Je kunt deze maken hoe je wilt. Ik heb gekozen voor een open mond. Net onder het zwart (in het midden van je voetbal) heb ik een dun lijntje wit gezet, dit zijn de tanden. Met de ultra liner van Fbfx heb ik met zwarte schmink een mond gemaakt. Vergeet de tong niet, dat maakt je mondje sprekender. Vul de rest in met zwarte schmink.

Voeg de Finishing Touches Toe: Versier met Sterren en Wiebeloogjes

Je kunt je rood, wit, blauwe vlag versieren met sterren en stippen. Om je schmink snel te zetten heb ik gebruikgemaakt van een sterren sjabloon.

Nu komt het leukste…
En dit gaan de kinderen superleuk vinden. In plaats van ogen te schminken, plak eens wiebeloogjes op. Een gegarandeerd succes! Deze plak je eenvoudig op de huid met Mastix huidlijm. Maak van tevoren de huid schoon met een wattenstokje, zo blijven de wiebeloogjes langer zitten. Dit voetbaldessin zal het super doen onder onze jonge voetbalfans en is in vijf minuten gezet.

Wil je meer inspiratie en een voorproefje van mijn nieuwste creaties? Volg me dan op Instagram! Je vindt me onder de naam @natsschminkfeest. Zo blijf je altijd op de hoogte en kun je nog meer gave designs ontdekken.

Heb je vragen, tips of wil je gewoon laten weten wat je van dit blog vindt? Laat dan een reactie achter hieronder. Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen en feedback!

Veel plezier met schminken en tot de volgende keer!

Groetjes,
Nathalie