Halloween is de perfecte tijd om te experimenteren met creatieve en opvallende make-up looks! Dit jaar gaan we voor een kleurrijke versie van een echte klassieker: de Bride of Frankenstein make-up. In deze blog laat ik je stap voor stap zien hoe je deze bijzondere en kleurrijke look kunt maken. Of je nu voor een feestje gaat of gewoon indruk wilt maken, met deze opvallende make-up steel jij gegarandeerd de show. Laten we beginnen!

De Bright Colors van Diamond FX zijn NIEUW! Ze zijn net zo fel als neons, maar zonder het gebruik van neonpigmenten, waardoor ze perfect zijn voor tere kinderhuidjes. Deze kleuren bieden een veilige en spectaculaire look voor kinderen en zorgen voor een opvallend resultaat.

Benodigdheden voor de kleurrijke Bride of Frankenstein make-up:

Stap-voor-stap naar de Kleurrijke Bride of Frankenstein Look

Nu je alle benodigde materialen hebt verzameld, is het tijd om aan de slag te gaan! Deze kleurrijke Bride of Frankenstein make-up is niet alleen leuk om te doen, maar zal ook gegarandeerd indruk maken. In de volgende stappen leg ik uit hoe je deze opvallende look stap voor stap kunt creëren. Neem even de tijd om naar de drie foto’s te kijken voor inspiratie en een duidelijk beeld van het eindresultaat.

Bescherming:

Voor een comfortabele schminkervaring is het belangrijk om de huid goed te beschermen. Ik breng altijd een dun laagje Derma Shield foam aan voordat ik begin. Dit product beschermt en verzorgt de huid, mede dankzij de toevoeging van Aloë Vera en vitamine E. Het biedt ongeveer 4 uur bescherming en laat bij het verwijderen geen waas achter op de huid.

Lijnen aanbrengen:

Gebruik een wit oogpotlood (zwart kan ook) om lijnen over je gezicht, nek en borst te tekenen. Je hebt hier volledige vrijheid in hoe je dit doet, maar zorg ervoor dat sommige lijnen elkaar kruisen voor een interessanter effect. Door ook je nek en borst te betrekken, wordt de look nog indrukwekkender.

Kleuren aanbrengen:

Nu komt het leukste deel: de kleuren! Het maakt niet uit met welke kleur je begint, zolang je er rekening mee houdt dat sommige kleuren beter met elkaar mengen dan anderen. Paarse en roze tinten, evenals geel, oranje en roze, werken goed samen.

Maak je schminkspons vochtig met een spraybottle en begin met het aanbrengen van de schmink op je gezicht, nek en borst. Ik begon zelf met de kleur Bright Pink, gevolgd door Bright Orange. Dep de schmink zachtjes op de huid voor een mooie dekking. Vergeet niet om je oogleden mee te nemen, dit kan met schmink of met oogschaduw. Herhaal deze stap voor elke kleur en gebruik voor elke kleur een nieuwe spons.

Zwarte lijnen:

Gebruik Diamond FX Black om de witte lijnen die je eerder hebt getekend over te trekken. Hiervoor is penseel nr. 4 ideaal. Teken ook meteen je wenkbrauwen en mond in met deze zwarte schmink voor een strakke en opvallende look.

Ogen:

Geef je ogen extra drama met zwarte oogschaduw. Blend het een beetje uit voor een smokey effect en trek dan een lijntje boven en onder je ogen. Vergeet niet om aan beide ogen mascara aan te brengen om de look helemaal af te maken.

Nietjes:

Geen Bride of Frankenstein zonder de iconische ‘nietjes’! Maak kleine streepjes langs de lijnen en voeg een lichte boog toe voor extra detail. Gebruik vervolgens zwarte oogschaduw om schaduw en diepte te creëren. Breng aan de uiteindes van elke ‘nietje’ wat oogschaduw aan voor een realistisch effect.

Highlights:

Nu is het tijd voor highlights! Gebruik een dun penseel en witte schmink om highlights aan te brengen op de zwarte lijnen. Dit zorgt ervoor dat de lijnen echt van je gezicht af lijken te springen.

Maak je look helemaal af:

Voor de ultieme Bride of Frankenstein-look kun je een pruik en een passende outfit dragen. Kleurlenzen kunnen de look naar een hoger niveau tillen, maar zijn optioneel. Ik koos voor een pruik en nepwimpers, en hoewel ik kleurlenzen had gepland, vond ik de look ook zonder lenzen fantastisch.

Afsluiting

En zo geef ik een kleurrijke twist aan de klassieke Bride of Frankenstein look! Deze look is perfect voor Halloween en biedt volop ruimte om je creativiteit de vrije loop te laten. Experimenteer met kleuren en accessoires om je eigen unieke versie te maken. Ik wens je veel plezier met schminken en een griezelig leuke Halloween!

Wil je meer make-up inspiratie en tips van mij? Volg me dan op social media! Op Instagram en TikTok deel ik mijn mooiste creaties. Ook op mijn Facebook-pagina vind je nog veel meer inspiratie. Blijf op de hoogte van mijn nieuwste creaties en laat je inspireren!

En vergeet natuurlijk niet al je schmink- en make-upproducten te bestellen bij SchminkenGrime.nl. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor deze look en nog veel meer!

Groetjes Carola van Ineveld.

Meer Inspiratie? Ontdek Onze How-To Artikelen en Video Tutorials!

Ben je geïnspireerd door deze Glam skull make-up look? Neem dan zeker een kijkje bij onze andere how-to artikelen en video’s! Of je nu net begint met airbrushen, schminken, grimeren of special effects make-up, wij hebben alles wat je nodig hebt. Laat je creativiteit de vrije loop en ontdek hoe je verbluffende resultaten kunt bereiken!

Horror Bruid Halloween Make-up Tutorial: Creëer een Bloederige en Onheilspellende Look!
Pennywise Schmink Tutorial: Stap voor Stap Halloween Schminkidee

Bekijk Onze Video Tutorials voor Meer Simpele Schminkideeën

Wil je liever meteen aan de slag met visuele hulp? Bekijk dan onze video tutorials op het SchminkenGrime YouTube-kanaal! Hierin laten we je stap voor stap zien hoe je de meest eenvoudige en leuke schminkdesigns maakt voor Halloween en andere gelegenheden. Perfect voor zowel beginners als drukke ouders die snel iets moois willen creëren. Klik hieronder om direct naar de video’s te gaan en jezelf onder te dompelen in de wereld van makkelijke schmink.

Nog meer Halloween Schmink Inspiratie en Contact

Ben je net zo gek op Halloween als wij? Bezoek dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte van de nieuwste Halloween make-up looks, evenementen, acties, en meer. We plaatsen regelmatig updates om je te inspireren en te helpen met je Halloween voorbereidingen.

Wil je geen enkele Special Effects Make-up-video missen? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal. Elke week uploaden we nieuwe video’s, met een speciale focus op Halloween in september en oktober. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste tips en technieken.

Heb je vragen over specifieke producten of technieken? Laat het ons weten via de comments hieronder of stuur ons een e-mail. We staan klaar om je te helpen en wellicht zelfs een video te maken die jouw vraag beantwoordt. Of je nu advies nodig hebt of inspiratie zoekt, we helpen je graag verder.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om geen enkele update te missen! We sturen je regelmatig tips, tutorials en exclusieve aanbiedingen direct naar je inbox.