Voetbal is niet alleen voor jongens; ook onze stoere meiden doen natuurlijk mee! Speciaal voor hen heb ik een leuk en snel Voetbal Schminkvoorbeeld bedacht dat zeker de show gaat stelen. Of je nu naar een EK-wedstrijd kijkt, een voetbalfeestje hebt of gewoon een dag vol plezier wilt, dit design zal zeker in de smaak vallen. Het is eenvoudig te maken, ziet er fantastisch uit en zal elke voetbalmeid laten stralen.

Ik heb ook voor de jongens een leuk, snel en makkelijk EK schminkvoorbeeld gemaakt. Deze vind je hier: EK Wie-BAL-oogjes Schminkvoorbeeld

Voor dit EK Voetbal Schminkvoorbeeld heb ik deze materialen gebruikt:

Begin met het Basisontwerp

Voetbal Schminkvoorbeeld voor STOERE meiden
Schminkvoorbeeld Voetbal

Zet met de stempelspons een wit rondje net boven de wenkbrauw. Zorg dat deze in het midden van het hoofd zit. Dit is eigenlijk het lijfje van je vlinder.

Met een petal spons zetten we de vleugels. Ik heb uiteraard de Splitcake Dutch Pride gebruikt met de kleuren rood, wit, blauw. Zorg dat je kindje de ogen dicht houdt. We willen immers niet in de ogen komen.

Heb je deze splitcake nog niet, dan kun je dit effect ook makkelijk maken met losse kleuren. Begin met rood in de ooghoeken. Deze komt op de dunne kant van je petal spons. Draai je sponsje om. Nu pakken we een witte schmink die net boven de rode kleur komt. Maak deze wat breder. Hierna pak je de brede kant van je petal spons. Deze is voor de blauwe kleur. Door een paar keer voorzichtig op de overgangen te deppen blend je de kleuren mooi in een.

Nu gaan we verder met de voetbal. Deze is nu mooi droog om de zwarte ballijnen te maken. Dep voorzichtig met je vingersponsje met zwarte schmink op je voetbalsjabloon. Zorg wederom dat deze niet te nat is. Probeer dus eerst even op je eigen hand. Is je vingersponsje te nat, duw deze even in een handdoek en probeer weer eerst even op je hand. Heb je geen waterdruppels op je hand staan, dan kun je verder op het gezicht.

Voeg Kleur en Details Toe

Voetbal Vlinder Schminkvoorbeeld
Double Dip Bloemen

Het wauw effect

Om een mooi effect te maken heb ik hiervoor gebruik gemaakt van een splitcake. Het mooiste is als de buitenste kleur donkerblauw is. Ik heb hiervoor Diamond FX Splitcake Elsa’s Magic gebruikt. Omlijn de buitenkant van de vleugels. Dit doe je met het Simone Penseel en geeft al een wauw effect. De donkerste kleur komt aan de puntkant. Maak drie bogen. De bovenste is meer in een punt gemaakt. Eindig bij de ooghoeken met de derde boog.

Double Dip Bloemen

Je hebt ze vast wel eens gemaakt. Je laadt je bloemenpenseel eerst met een witte kleur. Met een ander penseel laadt je de oranje kleur. Met dit penseel doen we verder niets. Pak je wit geladen penseel en druk zachtjes de punt door de oranje kleur. Je hebt nu twee kleuren op je penseel. Nu kun je de bloemblaadjes op het gezichtje stempelen. Oefen eerst even op je hand. Zo zie je ook gelijk of je penseel niet te nat is. Deze bloemblaadjes zijn supersnel gezet.

Finishing touches in het Voetbal Schminkvoorbeeld

Voetbal Schminkvoorbeeld voor meiden
EK Voetbal Schminkvoorbeeld

The finishing touch

Zet om je voetbal wat teardrops. Zo lijkt het net of je voetbal tot leven komt en er echt uitspringt. Om je voetbal een leuk en speels effect te geven, gebruik je weer die leuke wiebeloogjes. Plak deze vast met Mastix huidlijm. Maak wel eerst de huid schoon met een wattenstokje zodat de oogjes er langer op blijven. En de finishing touch: glitters! Deze mogen zeker niet ontbreken in ons voetbalmeiden design! Gemaakt in vijf minuten!

Wil je meer inspiratie en een voorproefje van mijn nieuwste creaties? Volg me dan op Instagram! Je vindt me onder de naam @natsschminkfeest. Zo blijf je altijd op de hoogte en kun je nog meer gave designs ontdekken.

Heb je vragen, tips of wil je gewoon laten weten wat je van dit blog vindt? Laat dan een reactie achter hieronder. Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen en feedback!

Veel plezier met schminken en tot de volgende keer!

Veel schminkplezier,

Groetjes Nathalie

HUP, HOLLAND, HUP!