De Tinman Makeup Tutorial.

Een van mijn favorieten filns als kind was The Wiz. Deze film uit 1978 met Diana Ross en Michael Jackson vond ik waanzinnig om naar te kijken. En ondanks dat dit mijn favoriete versie was als kind heb ik er toch voor gekozen om de Tinman uit de film van 1939 te maken. Dit omdat ik de Tinman leuker vind dan die van de 1978 film.

Tinman Special Effects Makeup Tutorial | Video Tutorial

Het maken van deze tinman is eigenlijk heel eenvoudig. Druppel de dag voordat je gaat beginnen een aantal druppels Liquid Latex van Mehron op een glasplaat, spiegel of plankje. Dan kunnen deze mooi uitdrogen en bij het aanbrengen van de make-up dienen als de schroeven van de Tinman. Dan is het tijd om de vormen van deze tinman op het gezicht aan te brengen met Liquid Latex en watten. De vorm is heel eenvoudig en dus binnen mum van tijd gedaan. Laat de latex even drogen en hierna gaan we verder met Metallic Powder Silver van Mehron. Hiermee maak ik alles zilver wat onder het kostuum vandaan komt. Tot slot nog wat schaduwen met Diamond FX in zwart en de Tinman Make-up is af.

Wat heb je nodig voor het maken van deze heks?

Wil je van alles op de hoogte blijven?

Like onze pagina op Facebook en abonneer je op ons Youtube Kanaal. Klik op de logo’s om bij de pagina’s uit te komen.

Youtube Kanaal SchminkenGrime

Veel plezier en uiteraard zien we jullie volgende week allemaal weer terug op ons blog, youtube kanaal etcetera, maar wil je een bepaalde look zien? Vertel het ons en we gaan ermee aande slag.

Liefs Linda