Werken met Alginaat | Video tutorial

Er gaan een heleboel filmpjes rond op Facebook over het maken van hand castings met alginaat. En, mede door deze leuke filmpjes krijgen we steeds meer vragen over het werken met dit product. Daarom hebben we voor vandaag een nieuwe video waarin ik graag laat zien hoe je eenvoudig een handcast kunt maken. Het werken met alginaat is redelijk eenvoudig en de kans op een mooie en gedetailleerde lifecast met het alginaat van Mouldife is heel groot. Er zijn verschillende soorten alginaat verkrijgbaar op de markt maar die van Mouldlife is echt een van mijn favorieten.

Het maken vaan een handcasting met Alginaat| VIDEO TUTORIAL

Bescherm je kleding.

Wanneer je gaat werken met alginaat is het goed om te bedenken dat Alginaat perfect van oppervlakte af gaat als vloeren en tafels maar minder graag uit stof wil gaan. Bescherm dus je kleding voor je start.

Werken met Alginaat.

Mouldife Alginaat Alginaat word gemengd met water. Hoeveel water je bij de alginaat moet doen hangt een beetje af van je project. Mouldlife zegt 1 deel alginaat op 1 tot 2 delen water voor kleine afdrukken. 3 tot 4 delen water op 1 deel alginaat voor grote afdrukken. Mijn ervaring is dat je het best 3 tot 4 delen water kunt gebruiken bij de alginaat. Anders krijg je een zeer dikke pasta die, zeker voor nieuwe alginaat gebruikers, niet handig te gebruiken is.

Meng de alginaat met koud / lauw water! Hoe warmer je het water maakt, hoe korter je de tijd krijgt om ermee te werken. Zeker met een lifecasting van een hoofd of wanneer je voor het eerst gaat werken met alginaat wil je een beetje tijd krijgen om ermee te werken.

Hand uit de algimaat halen.

Mouldife Alginaat

Na ongeveer 10 minuten is de alginaat hard en kun je de hand uit de alginaat halen. Let op, de hand zit vacuüm is de alginaat en zal er niet in één keer uitkomen. Neem even de tijd om de hand eruit te halen. Ga niet te veel bewegen met de hand (je wil de alginaat niet beschadigen) en raak niet in paniek. De hand komt er echt uit, het duurt alleen eventjes.

Het maken van de kopie.

Mouldife Alginaat

Hierna is het belangrijk dat je de alginaat mal die je hebt gemaakt snel vult met het product waarmee je de hand wil kopiëren. Alginaat krimpt namelijk langzaam weer als het water eruit gaat. Je kunt de mal vullen met gips maar ik heb gekozen om deze van silicone te maken deze keer (Transil van Mouldlife)

Wacht ongeveer 20 minuten (in het geval van de silicone) en de mal kan opengemaakt worden. Altijd spannend om te zien wat het resultaat geworden is :).

WIL JE OOK AAN DE SLAG MET ALGINAAT? BESTEL HET DAN SNEL IN ONZE WINKEL: MOULDLIFE ALGINAAT

HEB JE DEZE VIDEO’S AL GEZIEN?

Ben je helemaal gek van SFX Makeup???

Ga dan nu direct even naar onze Facebook pagina en like deze. Heel het jaar word hier van alles op geplaatst over Schmink, Grime en Special Effects Makeup. Leuke evenementen om naartoe te gaan, acties, aanbiedingen en nog veel meer.

 

Kijk je graag naar Special Effects Makeup Video’s of Schminkvoorbeelden op YouTube? Abonneer je dan op ons YouTube Kanaal. Elke week worden hier nieuwe video(‘s) naar geupload.

Dank je wel voor het lezen en kijken.
Groetjes Linda