Halloween is hét moment om je creativiteit de vrije loop te laten en een opvallende make-up look te creëren. Deze keer neem ik je mee in het maken van een kleurrijke neon skull make-up! Het is een perfecte combinatie van griezelig en stijlvol, en de kleuren komen onder blacklight écht tot leven. Dus, pak je spullen en schmink gezellig mee!

Wat heb je nodig?

Aan de slag: De Neon Skull Make-up

Ogen en lenzen

Begin met het indoen van je lenzen, zodat je niet per ongeluk oogschaduw of schmink op je lenzen krijgt. Voor deze look gebruik ik witte kleurlenzen om een extra ‘enge’ en ‘lege’ uitstraling te creëren. Vervolgens breng ik zwarte oogschaduw aan rondom de ogen en vervaag ik dit mooi voor een intense blik.

Schedel lijnen schetsen

Gebruik een wit oogpotlood om de contouren van de skull op je gezicht te schetsen. Volg hierbij de vorm van je eigen gezicht voor het beste resultaat.

Neon kleuren aanbrengen

Activeer de kleuren van het Diamond FX Neon Palette met een beetje water. Gebruik de bredere kwast om de lijnen van de skull te omlijnen met de neonkleuren. Laat je creativiteit de vrije loop en wissel de kleuren af voor een gaaf effect. Vergeet niet: onder blacklight lichten de kleuren prachtig op, wat zorgt voor een spectaculair neon effect!

Kleuren blenden en glow effect toevoegen

Zodra je de lijnen hebt ingekleurd, gebruik je een zachte oogschaduwkwast om de lijnen aan te zetten met bijpassende oogschaduw. Dit geeft een subtiele ‘oplichtende’ gloed zonder dat de intensiteit van de schmink verloren gaat.

Details op hals en borst

Voor een compleet plaatje, voeg je neon kleuren en ‘bot’-vormen toe aan je hals en borst. Dit kan eenvoudig met vlakken in één kleur, wat het geheel een extra wow-factor geeft.

Neon effect versterken

Gebruik een dunne kwast en witte schmink om accenten te leggen op de kleurrijke lijnen. Trek dunne witte strepen door het midden van de gekleurde lijnen op zowel je gezicht, hals als borst voor dat ultieme neon effect.

Tanden vormgeven

Schets de tanden met een wit oogpotlood en trek ze vervolgens over met witte schmink. Vul de tanden daarna in met de neon kleuren in een volgorde naar jouw keuze.

En voilà, je Neon Skull look is klaar! Nu ben je helemaal klaar om te stralen (letterlijk!) op je volgende Halloween feestje.

En wist je dat dit prachtige, gepigmenteerde Diamond FX Neon Palette wordt geleverd met twee handige kwastjes die perfect zijn voor het aanbrengen van deze look. Het is jammer dat ik het jullie het glow effect niet kan laten zien omdat ik geen blacklight heb, maar onder blacklight lichten de kleuren echt fel op! Hierdoor krijg je een nog spectaculairdere creatie.

Nu is je Neon Skull look compleet en je bent klaar om te gaan!
Groetjes, Gabriëlle

Wil je meer werk van Gabriëlle zien?
Bezoek haar website voor een overzicht van haar projecten: www.mua-gabrielle.com
Volg haar op Instagram voor inspirerende make-up creaties: @mua_gabrielle.nl

Heb je alle producten nodig voor de perfecte neon skull make-up?
Bestel alles wat je nodig hebt eenvoudig bij SchminkenGrime.nl en maak je klaar voor Halloween!

Meer Inspiratie? Ontdek Onze How-To Artikelen en Video Tutorials!

Ben je geïnspireerd door dit stap voor stap schminkvoorbeeld? Neem dan zeker een kijkje bij onze andere how-to artikelen en video’s! Of je nu net begint met airbrushen, schminken, grimeren of special effects make-up, wij hebben alles wat je nodig hebt. Laat je creativiteit de vrije loop en ontdek hoe je verbluffende resultaten kunt bereiken!

Kleurrijke Bride of Frankenstein Make-up Stap-voor-stap Tutorial voor Halloween!
Opvallen met een Neon Zombie Look: Pop Art Make-up Tutorial
Pennywise Schmink Tutorial: Stap voor Stap Halloween Schminkidee

Bekijk Onze Video Tutorials voor Meer Simpele Schminkideeën

Wil je liever meteen aan de slag met visuele hulp? Bekijk dan onze video tutorials op het SchminkenGrime YouTube-kanaal! Hierin laten we je stap voor stap zien hoe je de meest eenvoudige en leuke schminkdesigns maakt voor Halloween en andere gelegenheden. Perfect voor zowel beginners als drukke ouders die snel iets moois willen creëren. Klik hieronder om direct naar de video’s te gaan en jezelf onder te dompelen in de wereld van makkelijke schmink.

Nog meer Halloween Schmink Inspiratie en Contact

Ben je net zo gek op Halloween als wij? Bezoek dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte van de nieuwste Halloween make-up looks, evenementen, acties, en meer. We plaatsen regelmatig updates om je te inspireren en te helpen met je Halloween voorbereidingen.

Wil je geen enkele Special Effects Make-up-video missen? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal. Elke week uploaden we nieuwe video’s, met een speciale focus op Halloween in september en oktober. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste tips en technieken.

Heb je vragen over specifieke producten of technieken? Laat het ons weten via de comments hieronder of stuur ons een e-mail. We staan klaar om je te helpen en wellicht zelfs een video te maken die jouw vraag beantwoordt. Of je nu advies nodig hebt of inspiratie zoekt, we helpen je graag verder.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om geen enkele update te missen! We sturen je regelmatig tips, tutorials en exclusieve aanbiedingen direct naar je inbox.