Halloween komt eraan en dat betekent dat het tijd is voor gruwelijke creaties! Een zombie is een echte klassieker die je op zoveel manieren kunt maken, van uitgebreide SFX tot simpelweg met schmink. In deze blog laat ik je zien hoe je met een paar basismaterialen en wat creativiteit een angstaanjagende zombie schmink look creëert. Dus pak je penselen en laat je inspireren!

Gebruikte materialen voor deze Zombie look

Stappenplan

Basislaag aanbrengen

Begin met een onderlaag die eruitziet alsof je al even overleden bent. Gebruik hiervoor de kleuren Ivory en Horror Green. Breng deze dun aan, zodat op sommige plekken de eigen huidskleur nog zichtbaar is voor extra diepte. Maak de ogen alvast rood met een dunne laag Rust. Gebruik een spons voor het aanbrengen van de kleuren.

Mondvorm aftekenen

Teken de vorm van de mond af. Een zombiemond mag groot en vervormd zijn, want een ondode is natuurlijk half weggerot. Door de mond nu al af te bakenen, heb je een duidelijk gebied waar je verder even niets mee hoeft te doen.

Rimpels en oogkassen creëren

Tijd om rimpels aan te brengen! Gebruik de natuurlijke rimpels van je model en accentueer deze met Dark Brown. Gebruik dezelfde kleur voor extra diepte in de oogkassen, zodat deze dieper lijken. Voeg met Black nog meer details toe. Om extra schaduw te creëren, kun je zwarte Starblend van Mehron gebruiken.

Mond en tanden schminken

Maak het tandvlees rood met Fire Red en voeg vervolgens tanden toe met een plat penseel. Vul de ruimte tussen de tanden en het tandvlees op met zwart voor contrast. Geef het tandvlees extra diepte met de kleur Rust. De tanden lijken nu nog te schoon, dus maak ze ‘vies’ door ze met Dark Brown en Yellow op te poetsen met een droog penseel.

Diepte toevoegen met highlights

Gebruik White om highlights aan te brengen bij de rimpels, rondom de mond, en in het tandvlees. Dit zorgt voor extra dimensie en maakt de look realistischer.

Spatten met schmink

Pak een oude tandenborstel en spetter wat kleur op het gezicht voor extra nuance. Activeer de schmink met een beetje water en gebruik je duim om de kleur van de tandenborstel op het gezicht van je model te spatten. Ik heb gespat met Berry Shimmer, Dark Brown, en grijs. Zorg ervoor dat je model zijn of haar ogen dicht heeft!

Voeg bloed toe

Geen zombie is compleet zonder bloed! Breng met de kleur rood ‘bloed’ aan op strategische plekken zoals het voorhoofd, bij de ogen, en natuurlijk rondom de mond en tanden. Je kunt hier nog wat nepbloed aan toevoegen voor een extra eng effect.

En voilà, je zombie-look is compleet! Met wat simpele schmink en een creatieve aanpak heb je nu een echte Halloween-klassieker gemaakt. Wil je de look nog enger maken? Voeg dan gekleurde lenzen toe, zoals mijn model heeft gedaan. Ga los en maak er een onvergetelijke Halloween van!

Maak dit design na en deel jouw resultaat op social media met de hashtag #SchminkenGrime. Ik ben heel benieuwd naar jullie creaties! Wil je meer zien van mijn werk? Volg me dan op instagram @suziewuzie_schmink of bezoek mijn website: Suziewuzie. Laat ook een berichtje achter in de comments hieronder om te laten weten wat je van dit design vindt.

Tot de volgende keer!
Groetjes, Susan Muurmans

Meer Inspiratie? Ontdek Onze How-To Artikelen en Video Tutorials!

Ben je geïnspireerd door dit stap voor stap schminkvoorbeeld? Neem dan zeker een kijkje bij onze andere how-to artikelen en video’s! Of je nu net begint met airbrushen, schminken, grimeren of special effects make-up, wij hebben alles wat je nodig hebt. Laat je creativiteit de vrije loop en ontdek hoe je verbluffende resultaten kunt bereiken!

Maak je klaar voor Halloween: Easy Vampier Make-up Stap voor Stap
Griezelig Goed: Hoe je de perfecte Duistere Demoon make-up creëert voor Halloween
Een elegante halve schedel in een handomdraai!

Bekijk Onze Video Tutorials voor Meer Simpele Schminkideeën

Wil je liever meteen aan de slag met visuele hulp? Bekijk dan onze video tutorials op het SchminkenGrime YouTube-kanaal! Hierin laten we je stap voor stap zien hoe je de meest eenvoudige en leuke schminkdesigns maakt voor Halloween en andere gelegenheden. Perfect voor zowel beginners als drukke ouders die snel iets moois willen creëren. Klik hieronder om direct naar de video’s te gaan en jezelf onder te dompelen in de wereld van makkelijke schmink.

Nog meer Halloween Schmink Inspiratie en Contact

Ben je net zo gek op Halloween als wij? Bezoek dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte van de nieuwste Halloween make-up looks, evenementen, acties, en meer. We plaatsen regelmatig updates om je te inspireren en te helpen met je Halloween voorbereidingen.

Wil je geen enkele Special Effects Make-up-video missen? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal. Elke week uploaden we nieuwe video’s, met een speciale focus op Halloween in september en oktober. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste tips en technieken.

Heb je vragen over specifieke producten of technieken? Laat het ons weten via de comments hieronder of stuur ons een e-mail. We staan klaar om je te helpen en wellicht zelfs een video te maken die jouw vraag beantwoordt. Of je nu advies nodig hebt of inspiratie zoekt, we helpen je graag verder.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om geen enkele update te missen! We sturen je regelmatig tips, tutorials en exclusieve aanbiedingen direct naar je inbox.