Een aantal weken geleden hebben we op een super leuk symposium les mogen geven aan groep lotussen. Een van de onderwerpen was het maken van blaren met vloeibare latex. Ondanks dat dit niet een van de lessen was die ik had gegeven wilde ik ze wel graag eens maken in een tutorial. En dat heb ik deze week gedaan in deze “FX Makeup: Experiment gone wrong”.

FX Makeup: Experiment gone wrong (blaren maken) – Video Tutorial

We starten deze look met het maken van een rode, geïrriteerde (zon)verbrande huid. Waarna we blaren gaan maken met enkel vloeibare latex en blarengel. Deze blaren zijn niet heel moeilijk om te maken maar kosten best veel tijd en geduld. Dit omdat het maken van een klein gaatje in de latex soms langer duurt dan je graag zou willen. Maar, wanneer je dit eenmaal voor elkaar hebt krijg je er prachtige blaren mee die eenvoudig weg te werken zijn op de huid. De andere blaren worden gemaakt met behulp van een enkele laag tissue. Deze zijn sneller gemaakt maar kosten dan weer meer tijd om te kleuren achteraf.

Om deze look meer te geven dan enkel 10 blaren heb ik een aantal van de Prodicten van Maekup toegevoegd om deze look net wat meer te geven.

De Producten die ik gebruikt heb voor het maken van deze make-up zijn

Andere FX makeup video’s die we gemaakt hebben zijn

Vind je de video leuk? Doe eens een duimpje omhoog op ons YouTube kanaal. Wil je niets missen? Abonneer je dan snel op ons kanaal.

Mocht je vragen hebben over specifieke producten of technieken laat ons dit dan zeker even weten via de comments hieronder of door ons een email te sturen. Wanneer mogelijk zullen we zeker een leuke creatie bedenken om je product of techniek te laten zien. Dus heb je een creatie en je weet niet zo goed hoe je deze moet maken, laat het ons zeker weten en dan kunnen we kijken of we dit voor je kunnen filmen.

Dank je wel voor het lezen en kijken.
Groetjes Linda