Ben je klaar om je Halloween-look te transformeren naar een opvallende, maar niet al te enge versie van Pennywise? Deze tutorial neemt je mee door het schminken van de beroemde clown uit IT, maar dan in een creatieve en kleurrijke uitvoering. Perfect voor iedereen die wel van Halloween houdt, maar niet van de griezelige, realistische schmink. Volg deze eenvoudige stappen en maak een onvergetelijke indruk met je cartoonachtige Pennywise-look. Let’s go!

Alles wat je nodig hebt om Pennywise te schminken

Zo schmink je Pennywise in 8 eenvoudige stappen

Nu je de materialen bij de hand hebt, is het tijd om aan de slag te gaan. Met deze eenvoudige stappen transformeer je jezelf in een kleurrijke, cartoonachtige versie van Pennywise. Volg het stappenplan en creëer een unieke look die zowel speels als een beetje griezelig is.

Schets het ontwerp

Begin met het schetsen van Pennywise’s gezicht met DFX Line White en een rond penseel #3. Dit zorgt ervoor dat je het ontwerp goed kunt indelen voordat je met kleuren gaat werken. Maak de omtrekken van het gezicht, de wenkbrauwen, de ballon en het bootje alvast klaar.

Basiskleuren invullen

Nu begint het leukste deel! Vul de schets in alsof je een kleurplaat inkleurt. Gebruik het filbert penseel om de kleuren netjes aan te brengen. Voor de ballon en neus gebruik je een levendige rode kleur, het haar krijgt een prachtige rode tint, het papieren bootje krijgt de kenmerkende gele kleur, en de ogen worden extra opvallend met fel neon geel. Maak je geen zorgen over de witte schetslijnen – die verdwijnen als je de kleuren aanbrengt!

Zwarte lijnen voor definitie

Om de cartoonlook echt te laten spreken, gebruik je nu een dun penseeltje (bijv. FbFx Alex #3) en DFX Zwart om alle contouren van je ontwerp over te trekken. Denk hierbij aan de rand van het gezicht, de ballon, het haar, en natuurlijk de boze wenkbrauwen die Pennywise zo herkenbaar maken.

Diepte en schaduw toevoegen

Tijd om het geheel wat meer diepte te geven. Gebruik Mehron Starblends Zwart en een oogschaduwkwastje om subtiele schaduwen aan te brengen rond de ogen, onder de wenkbrauwen, en bij de mond. Voor extra diepte in het haar, meng je een donkerpaarse kleur met rood.

Vies rioolwater toevoegen

Wat is Pennywise zonder een vleugje griezelig water? Laad een groter filbert penseel half met lichtgrijs en half met donkergrijs en breng dit aan onder het gezicht. Voor de spetters gebruik je witte schmink: zet stipjes en veeg deze zachtjes uit met je vinger voor een effect van spattend water.

Belangrijke referenties aanbrengen

Nu de finishing touches! Op het bootje schrijf je “SS Georgie,” een duidelijke knipoog naar de film. En op de ballon schrijf je “You’ll float too,” de iconische zin uit het verhaal. Deze details maken het ontwerp extra speciaal.

Bloedspetters toevoegen

Voor een extra griezelig effect voeg je bloedspetters toe. Dit doe je door een nat geladen penseel met Mehron Paradise AQ Red vlak bij je gezicht te houden en met je duim over de haartjes te strijken. Zorg dat de spetters naar je gezicht toe bewegen voor een realistisch effect.

Highlights plaatsen

Breng ten slotte wat highlights aan op de ogen, ballon en het bootje. Gebruik een rond penseel #3 en witte schmink voor die extra sprankeling die je ontwerp laat opvallen.

Je hebt nu een unieke Pennywise-look gecreëerd, helemaal klaar voor Halloween! Van het iconische papieren bootje tot de bekende rode ballon met tekst – de creatieve details maken jouw ontwerp echt bijzonder. Deze look is niet té eng, maar zeker indrukwekkend genoeg om iedereen te verrassen. We zijn benieuwd naar jouw versie!

Deel je creatie met ons op Facebook of Instagram en tag ons, zodat we jouw meesterwerk kunnen bewonderen! Vergeet ook niet Nicole van Het Toverpenseel te volgen op social media voor meer inspirerende schminkideeën en tips.

Happy schminken en een griezelig leuke Halloween!
Liefs,
Nicole van Het Toverpenseel

Meer Inspiratie? Ontdek Onze How-To Artikelen en Video Tutorials!

Ben je geïnspireerd door dit stap voor stap schminkvoorbeeld? Neem dan zeker een kijkje bij onze andere how-to artikelen en video’s! Of je nu net begint met airbrushen, schminken, grimeren of special effects make-up, wij hebben alles wat je nodig hebt. Laat je creativiteit de vrije loop en ontdek hoe je verbluffende resultaten kunt bereiken!

Zo Maak Je een Zombie Schmink Look voor Halloween
Creëer een Glam Skull Make-up Look voor Halloween Sjiek, Scary en Supersnel!

Bekijk Onze Video Tutorials voor Meer Simpele Schminkideeën

Wil je liever meteen aan de slag met visuele hulp? Bekijk dan onze video tutorials op het SchminkenGrime YouTube-kanaal! Hierin laten we je stap voor stap zien hoe je de meest eenvoudige en leuke schminkdesigns maakt voor Halloween en andere gelegenheden. Perfect voor zowel beginners als drukke ouders die snel iets moois willen creëren. Klik hieronder om direct naar de video’s te gaan en jezelf onder te dompelen in de wereld van makkelijke schmink.

Nog meer Halloween Schmink Inspiratie en Contact

Ben je net zo gek op Halloween als wij? Bezoek dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte van de nieuwste Halloween make-up looks, evenementen, acties, en meer. We plaatsen regelmatig updates om je te inspireren en te helpen met je Halloween voorbereidingen.

Wil je geen enkele Special Effects Make-up-video missen? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal. Elke week uploaden we nieuwe video’s, met een speciale focus op Halloween in september en oktober. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste tips en technieken.

Heb je vragen over specifieke producten of technieken? Laat het ons weten via de comments hieronder of stuur ons een e-mail. We staan klaar om je te helpen en wellicht zelfs een video te maken die jouw vraag beantwoordt. Of je nu advies nodig hebt of inspiratie zoekt, we helpen je graag verder.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om geen enkele update te missen! We sturen je regelmatig tips, tutorials en exclusieve aanbiedingen direct naar je inbox.