Ik heb heel even getwijfeld of ik een Ursula van mezelf zou maken maar heb uit eindelijk toch besloten om eens een aardig wezen van mezelf te maken. Daarom heb ik met een lichtgewicht klei een octopus gemaakt, een zeester en wat klein zeeleven (weet nog steeds niet hoe deze officieel heten)  en mezelf omgetoverd tot een wezen van de zee. Deze creatie was super leuk om te maken en ondanks dat we kunnen debatteren over het wel of niet “Special Effects” zijn van deze creatie wil ik hem graag met je delen.

Dit is nu mijn 2e video waarin ik de airbrush gebruik voor het kleuren van mijn gezicht. En, nu ik dit blog aan het schrijven ben, vraag ik me af of je het leuk zou vinden als we eens een Airbrush Workshop zouden organiseren? En zou je dan graag basis technieken leren of willen leren hoe je met stencils kan werken of de mooiste tattoo’s kun zetten? Ik ben benieuwd.

FX Makeup: Sea Life | Video Tutorial

Voordat de camera aan ging heb ik de foam klei creaties gemaakt. Deze moeten ongeveer 24 uur drogen en heb ik daarom eerder gemaakt dan de film. Maar, als je bij een hobby winkel vraagt naar een lichte, aan de lucht drogende klei dan kun je hier zelf ook eenvoudig mee aan de slag.

Als eerste heb ik de Octopus voorzien van kleur. Omdat mijn makeup blauw word heb ik ervoor gekozen om hem roze met paars te maken. Vloekt niet maar geeft wel een mooi contrast. Vervolgens heb ik de kleuren in mijn gezicht van licht naar donker opgebouwd.

Tot slot nog mijn haren donkerblauw gemaakt en de zeedieren op mijn gezicht geplakt.

DE PRODUCTEN DIE IK GEBRUIKT HEB VOOR HET MAKEN VAN DEZE MAKE-UP ZIJN

ANDERE FX MAKEUP VIDEO’S DIE WE GEMAAKT HEBBEN ZIJN

Vind je de video leuk? Doe eens een duimpje omhoog op ons YouTube kanaal. Wil je niets missen? Abonneer je dan snel op ons kanaal.

Mocht je vragen hebben over specifieke producten of technieken laat ons dit dan zeker even weten via de comments hieronder of door ons een email te sturen. Wanneer mogelijk zullen we zeker een leuke creatie bedenken om je product of techniek te laten zien. Dus heb je een creatie en je weet niet zo goed hoe je deze moet maken, laat het ons zeker weten en dan kunnen we kijken of we dit voor je kunnen filmen.

Dank je wel voor het lezen en kijken.
Groetjes Linda