Schminkvoorbeeld Pennywise

It, ofwel het in het Nederlands daar is Pennywise een onderdeel van. Het is een fictief verhaal geschreven door Steven Spielberg. We hebben even opgezocht waar het over gaat, waarschijnlijk weten jullie het al, maar hier toch een klein verhaaltje. Het verhaal gaat veel verder, dit is een kleine samenvatting.

Het verhaal van Pennywise

Het verhaal begint in 1957. In het fictieve stadje Derry vindt in korte tijd een grote reeks kindermoorden plaats. De politie van Derry gaat op zoek naar een moordenaar. Zeven buitenbeentjes, de ‘Stumpers’, komen er echter achter dat de moordenaar geen mens is, maar een oeroud monster. De Stumpers worden zelf meerdere malen geconfronteerd met het monster dat in de vorm van hun grootste angst verschijnt. Het monster verschijnt ook regelmatig in de vorm van een clown, Pennywise. De stumpers komen erachter dat het monster, dat ze ‘Het’ noemen, in de riolen woont.

Veel mensen zijn tegenwoordig ook echt bang van clowns, dus zoek je een leuke schmink voor de Halloween, this could be IT.

Charlene houdt het eenvoudig en vertelt over Pennywise.

Clowns kunnen behoorlijk eng zijn, maar voor mij is de engste clown nog altijd Pennywise van de film IT. Afgelopen jaar is er een nieuwe film uitgebracht en daarom was het tijd om ook van deze geweldige look een vrij makkelijk schminkvoorbeeld te maken.

Wat heb je nodig voor Pennywise?Mehron Synwax

Stap voor Stap foto’s van Pennywise

Beschrijving Foto’s Schminkvoorbeeld Pennywise.

  1. Werk je wenkbrauwen weg met de Mehron synwax. Zorg ervoor dat deze niet meer kleeft met de poeder en bedek daarna je gehele gezicht met witte schmink. Doe dit door vrij weinig water te gebruiken, je kunt dan een goede dikke laag wit aanbrengen. Hiermee bedek je ook de kleur van de wenkbrauwen. Als je nog niet weet hoe je je wenkbrauwen kunt wegwerken, bekijk dan het filmpje van linda ‘blocking eyebrows’ op het youtube kanaal.
  2. Je wilt dat de strepen op het gezicht symmetrisch zijn, daarom heb ik eerst de vorm die ik wilde getekend met een licht wenkbrauwpotlood, dit is makkelijker weg te halen dan rode schmink. Dit doe je door er gewoon weer met witte schmink overheen te gaan. Toen ik tevreden was met de vorm heb ik de rode strepen op het gezicht getekend. Ik heb mijn bovenlip niet helemaal ingevuld maar vrij dun gehouden en de onderlip juist iets dikker gemaakt. Ik heb hier een daar wat bruin door de rode schmink gemengd om deze iets minder fel te maken.
  3. Maak de neus ook rood! Zorg dat je de onderkant ook netjes maakt.
  4. Maak vervolgens met zwarte oogschaduw een vrij heftige smokey eye en maak het oog goed donker met oogpotlood en mascara.
  5. Met zwarte oogschaduw heb ik de dunne wenkbrauwen getekend. Je kunt ook voor schmink kiezen, dit springt er meer uit. Ik heb onder de wenkbrauw met wit nog een extra lijntje gezet, zodat deze er nog iets meer uitspringt. Vervolgens heb ik met de zwarte oogschaduw ook de neus, lippen en lijnen wat schaduw gegeven.
  6. Maak de look af met oranje lezen, een rode pruik een kraag (of kostuum!) en neptanden naar keuze! Deze props zorgen ervoor dat deze look nog veel enger is!

    Veel plezier met het maken van jouw eigen Pennywise!

Inspiratie Video van Pennywise!

Wil je van alles op de hoogte blijven?

Like onze pagina op Facebook en abonneer je op ons Youtube Kanaal. Klik op de logo’s om bij de pagina’s uit te komen.

 

 

Youtube Kanaal SchminkenGrime

Veel plezier en uiteraard zien we jullie volgende week allemaal weer terug op ons blog, youtube kanaal etcetera, maar wil je een bepaalde look zien? Vertel het ons en we gaan ermee aande slag.

Liefs Linda en Charlene!

 

PSSSSTTT! De halloween komt er weer aan en we hebben de gaafste en leukste workshops voor jullie geplanned, klik snel op onderstaande banner en boek je halloween workshop

Workshops Halloween