Makkelijk Schminkvoorbeeld Tijger, deze hebben we aan Floor gevraagd om te maken omdat er veel vraag naar is.

Je bent net begonnen met schminken, of je zoekt makkelijke voorbeelden en vooral snelle designs dan is dit Makkelijk Schminkvoorbeeld Tijger een hele goede voor in je portfolio. Je zal merken dat dit Makkelijk Schminkvoorbeeld Tijger een succes is. Wil de een een tijger dan wil de ander het ook, tot je uiteraard weer een ander design gevraagd krijgt.

Makkelijk Schminkvoorbeeld Tijger is er dan ook 1 die je snel en zeer eenvoudig kan maken. Tevens heeft Floor eens afwijkende kleuren gebruikt voor het Makkelijk Schminkvoorbeeld Tijger zodat jullie kunnen zien wat andere kleuren doen met je design. Pak altijd kleuren die bij elkaar passen en niet lijnrecht tegenover elkaar staan.

Wat heeft Floor zelf te melden over Makkelijk Schminkvoorbeeld Tijger?

De tijger is echt wel één van de meest gevraagde ontwerpen bij het kinderschminken. Je kunt er alle kanten mee op en eindeloos variëren in kleur. Ik zorg er wel altijd voor dat de kleuren niet te donker worden. Meestal maak ik de lijnen met zwart, maar kijk eens wat er gebeurd als je de lijnen met donkerblauw maakt bijvoorbeeld. De basis in dit ontwerp zijn matte kleuren, waardoor het een krachtige tijger wordt. Maar als je metallic kleuren/ glanskleuren gebruikt wordt het veel zachter en is het eventueel  geschikter voor jongere kinderen. Als je wat meer techniek hebt is het ook heel mooi om met een zogenaamde rainbowcake of colorblock te werken, hierdoor kun je snel een echte regenboogtijger maken!

Wat heb je allemaal nodig voor Makkelijk Schminkvoorbeeld Tijger? Hieronder vind je de lijst die Floor gebruikt heeft.

Het is deze keer niet veel wat je nodig hebt om dit Makkelijk Schminkvoorbeeld Tijger te maken. Je kunt natuurlijk de kleuren vervangen voor andere kleuren zodat je een hele andere tijger krijgt.

Hier nog een keer de beschrijving van de foto’s, zodat je deze op je gemak kunt door lezen van dit Makkelijk Schminkvoorbeeld Tijger!

  1. De spons is bij mij altijd doormidden geknipt. Laad de zijkant van de spons, en dan alleen de punt met wit. Hierdoor kun je heel eenvoudig boven de ogen met een deppende beweging de puntjes van de tijgeroren opzetten. Ook de oogleden maak je wit.
  2. De basis van de snuit creëer je door het op de bovenlip en onder de neus wit te maken, en ook iets naast de neus. Volg hierbij globaal de lachrimpel van de wangen. Ga niet lager dan de mondhoek.
  3. Met geel dep je vervolgens op de neusbrug en naast de neus onder de ogen. En met blauw baken je eerst de buitenkant van het tijgergezicht af en dan werk je naar binnen, naar het geel toe. Puntje van de neus mag ook blauw. Zorg voor een verloop van blauw naar geel . In het midden van het wit van de ‘oren’ heb ik ook wat blauw en geel gedept, dat breekt het wit en is de binnenkant van deze oren.
  4. Een tijgerstreep bestaat uit een dunne lijn die dikker wordt er weer dun eindigt. Het mooiste worden ze als je ze niet te strak en recht maakt. Blijf in het gekleurde vlak. De lijn van de oren loopt van de neusbrug schuin naar buiten en naar boven.
  5. De zijkant kun je leuk afwerken met snelle penseelstreken die een idee van vacht geven. Bovenaan gaan ze naar buiten en wat lager wijzen ze iets naar beneden.
  6. Drie tijgerstrepen op elke wang. Let erop dat naar beneden wijzende strepen de tijger droevig laten doen kijken, dus als de uiteinden naar boven wijzen wordt het wat vrolijker.
  7. De snuit van een katachtige is heel karakteristiek. Een rechte neus van een hond past er niet bij. Je kunt de neusvleugels volgen en bij het puntje van de neus ga je iets omlaag. Mooie, dunne snorharen zijn lastig om te maken, dus een lijn over die lachrimpel met naar binnen wijzende strepen is eenvoudig en heel geschikt. Eventueel zet je nog wat kleine stippen die ook naar binnen wijzen. Van onder de neus naar de bovenlip loopt een streep die iets breed uitloopt. Voor een krachtige tijger doe ik altijd (donker)rood op de onderlip, roodbruin kan ook heel mooi zijn. En bij meisjes voeg ik meestal glans toe en vaak ook glitters.
  8. GGrrrrrauw!!!

Natuurlijk hebben we ook nog de video van Makkelijk Schminkvoorbeeld Tijger voor jullie.

Zo hebben jullie weer een mooi, snel en makkelijk design erbij, om je van de zomer eens lekker uit te leven als je op een markt, camping, braderie of bijvoorbeeld een festival zit te schminken.

Veel succes en veel plezier met het maken van dit Makkelijk Schminkvoorbeeld Tijger.

En natuurlijk nodigen we je uit om ook eens op ons youtube kanaal te kijken

Groetjes Floor en Linda