Een Kerst Bellypaint door Anke kon natuurlijk niet uitblijven nu zij in blijde verwachting is van haar eerste kindje. In deze Tutorial laat Anke zien dat je ook met de thema’s en feestdagen in een jaar leuke dingen kan doen, Zoals deze Kerst Bellypaint. Het was niet lastig zoeken voor Anke, want uiteraard heeft ze deze tutorial op haar eigen buik gemaakt.

Anke is een zeer getalenteerde face, body and Belly painter, we zijn dan ook heel blij dat ze haar eigen buik heeft gebruikt om deze leuke en waanzinnige Tutorial Kerst Bellypaint op heeft gemaakt.

Wat zegt Anke zelf over de Kerst Bellypaint

Hierbij een nieuwe bellypaint-blog, weer op de mooiste buik van de wereld….die van mijzelf! ūüėČ Dit keer een echte winterse bellypaint die zowel door doorgeWINTERde als beginnende bellypainters gemaakt kan worden. En waar de nodige glitters aan te pas komen

Materialenlijst Kerst Bellypaint

  • Cameleon Pure White
  • Cameleon Strong Black
  • Cameleon Colorblock Fresh Grass
  • Cameleon Colorblock Gypsy
  • Superstar Bruin 030
  • Mehron Starblend Grijs
  • Mehron Glittermark zilver
  • Chlois Body Glue
  • Mehron Paradise Glitter zilver

De foto’s van de Kerst Bellypaint

Beschrijving van de foto’s Kerst Bellypaint

 

Foto 1 Pak een recht penseel en gebruik de bruine schmink van superstar. Laad op de hoek van de kwast ook een beetje zwart zodat je een bruine streep trekt met aan de onderkant een zwarte schaduw lijn. Zet zo de tak boven aan de buik. Laat ruimte open voor de besjes.
Foto 2 Met een rond sponsje op een steeltje en de Gypsy colourblock maak je eenvoudig mooie ronde besjes met een donkere en lichte rand. Met de Fresh Grass colourblock van Cameleon maak je gemakkelijk de blaadjes. Gebruik daarvoor de brede rechte kwast van Cameleon.
Foto 3¬†Omrand het geheel met witte lijnen. Gebruik hiervoor de dunste kwast (nr.1 of nr.2). Zoek plaatjes van snowflakes/sneeuwsterren via google en ‘teken’ deze met de zilveren glittergel ‘GlitterMark’. Let op, het duurt even voordat deze droog is.
Foto 4¬†Laat sneeuw op de takken ‘vallen’ door met een kattentong-penseel witte afdrukken te zetten op verschillende plekken boven op de tak en blaadjes. Maak nu sneeuwsterren met de glittertattoo-lijm. Als je deze lang wil laten zitten kun je beter glittertattoo-gel gebruiken die is minder sterk. Maak dit af met zilveren glittertjes.

Steeds meer komt de Kerst in zicht

Foto 5 Voeg grijze schaduw toe aan de sneeuw met een droog kwastje en Star Blend. Aan de onderkant van de buik maak je een groot wit vlak en je maakt zwarte lijnen tussen de tak en het witte vlak. Zijn deze moeilijk om recht te trekken? Houd er dan een kartonnetje naast.
Foto 6 Pak een droog penseel waarmee je de randen van het witte vlak aanzet met grijze Star Blend. Je voegt nu de weken van zwangerschap toe op het witte vlak  Voeg eventueel nog meer glitters toe en jouw winter-belly is compleet!
Foto 7 Zet het resultaat mooi op de foto. Let op: Was daarna de bellypaint meteen er af als je glittertattoo-lijm hebt gebruikt. Dit is namelijk erg sterk en wanneer je dit er niet meteen af haalt, blijft het een aantal dagen zitten. Het is nu nog makkelijk te verwijderen door licht te scrubben tijdens het douchen en/of door olie te gebruiken.

Foto’s 8 t/m 12 zijn eindfoto’s van deze prachtige Kerst Bellypaint

Anke heeft weer erg veel plezier gehad met het maken van deze tutorial en wenst jullie allemaal hele fijne feestdagen. En uiteraard wensen wij dit ook naar jullie en naar Anke en dat het kindje maar heerlijk mag groeien. Geniet ervan.

Groetjes Anke en Linda