Vandaag hebben we weer een geweldige bellypaint voor jullie, compleet in Henna Mandala Style. En deze paint is gemaakt door….. Natuurlijk door Anke. Ook bij deze bellypaint Henna Mandala style zie je weer hoe getalenteerd Anke is. Ze heeft deze paint weer helemaal zelf op haar eigen buik gemaakt. Het is weer een echt kunstwerk geworden.

En we zien jullie denken Henna Mandala style? Ja, dat klopt. Tegenwoordig is dit een stijl die je steeds meer ziet in de facepaint, bellypaint en bodypaint wereld. Het is een zeer mooie stijl en het heeft een hele gave uitstraling. Je kunt er als het ware alle kanten mee op.

Is dit moeilijk om te maken, deze bellypaint Henna Mandala style?

Zoals Anke al heeft aangegeven is dit een eenvoudige bellypaint die zeker ook goed te maken is door de beginnende painter. Anke heeft dit op haar eigen buik gemaakt en dan is natuurlijk in spiegelbeeld met best een grote buik het best wel moeilijk. Maar als je beginnend bent dan hebben we een advies voor je. Probeer deze bellypaint Henna Mandala style zeker eens te maken. Gebruik je andere kleuren en andere steentjes dan heb je weer een compleet ander design.

De stap voor stap foto;s van deze bellypaint Henna Mandala Style

We kunnen op de laatste 4 foto’s goed zien, hoe belangrijk mooie foto’s zijn. Deze zijn natuurlijk weer gedenkwaardig. En de ongeboren zoon van Anke en haar vriend heeft zo vele mooie aandenken.

De beschrijving van de foto’s

Foto 1 Pak een willekeurig rond sjabloon met een mandala-stijl voor de basis van de bellypaint. Spons er met een lichte kleur schmink omheen. Laat het model staan als je dit doet, zodat de bellypaint mooi gecentreerd uitkomt.

Foto 2 Voeg witte lijnen toe met het penseel Maayke nr. 3. Voeg aan de buitenkant druppels toe.

Foto 3 In de binnenkant van de mandala zet je krullen en nog meer druppels.

Foto 4 Dan voeg je een donkerdere kleur toe voor wat meer contrast. Zet daarmee puntjes in de druppels.

Foto 5 Om de bellypaint veel sparkle te geven, zet je puntjes en lijnen met de zilveren glittergel van Mark Reid.

Foto 6 Met de paarse schmink van Cameleon voeg je een extra kleur toe aan de bellypaint. Maak hiermee krullen aan de binnenkant en druppels aan de buitenkant.

Foto 7 Laat de paarse kleur vervolgens terugkomen met de paarse glittergel van Mark Reid.

Foto 8 Voor een bling-bling effect plak je verschillende kleuren plakglitters in de mandala en aan de buitenkant. Ik heb gekozen voor kleuren die passen bij het geheel.

Foto 9 Zorg voor een witte achtergrond, witte kleding (zonder print) en daglicht. En zet het resultaat mooi op de foto. Maak eventueel een video waarop de schittering van de bellypaint zichtbaar wordt.

Foto 10 tot en met 12 zijn nog een paar mooie foto’s van het eindresultaat.

Zo zie je maar weer dat je met relatief weinig stappen een fantastische bellypaint kan maken.

Hebben we dan ook nog materiaal nodig?

Natuurlijk heb je materiaal nodig voor deze bellypaint, de materialenlijst vind je hieronder.

 • Cameleon Pure White
 • Cameleon Strong Black
 • Cameleon BL3019 Robin Egg
 • Cameleon ML307 Purple heart
 • Cameleon BL3021 Celadon
 • Superstar Dolphin color 109
 • Mehron GlitterMark zilver (gel)
 • Mehron GlitterMark paars (gel)
 • Diverse Plakglitters
 • Ronde Mandala-vorm
 • Superstar Maayke nr. 2 en nr. 3

Bijna vergeten, Anke heeft ons ook nog een leuk filmpje gestuurd.

Dit valt dus allemaal wel weer mee. Als je geen mandala vorm kan vinden, dan kun je hem altijd uitprinten en uitknippen, dan ben je wel even bezig, maar dan kun je het wel maken.

Wil je niets missen? Kijk dan regelmatig op ons blog en abonneer je op ons youtube kanaal

Tot de volgende paint.

Groetjes Anke en Linda

Nog een kleine toevoeging van ons:

We wensen Anke wederom weer heel veel plezier met zwanger zijn en dat er nog vele mooie paints mogen volgen. Anke geniet van je zwangerschap. Linda, Jerry en het team van SchminkenGrime.