SchminkenGrime.nl zoekt antwoorden.

Wat hebben wij een overweldigend aantal reacties gekregen op ons Blog artikel van vorige week (het artikel waarin wij aangeven voor 2015 op zoek te zijn naar beginnende schminkers om uit te kunnen zenden binnen Nederland en België). Onze dank daar voor.

Om straks met het concept te starten hebben we (helaas) een beperkt aantal mensen nodig en zullen dus niet iedereen direct gelukkig kunnen maken. Wij zijn alle reacties al aan het bestuderen en laten jullie zo snel mogelijk weten of je uitgenodigd wordt voor een gesprek of dat je gegevens door ons bewaard worden voor latere vacatures.

Nu iets anders!
We hebben het al vaak gezegd en misschien had je het ook al wel gemerkt, wij vinden jullie ervaringen en meningen heel belangrijk. We zijn ook nog eens heel nieuwsgierig naar hoe jullie bepaalde uitdagingen te lijf gaan en daarom zouden we het ontzettend leuk vinden om jullie eens te mogen interviewen.

Het liefst zouden we bij iedereen gezellig op de koffie gaan met onze memo-recorder in de hand, maar dat is helaas niet mogelijk. We stellen jullie daarom de vragen graag via deze weg en hopen dat jullie net zo massaal gaan reageren als vorige week. De antwoorden op de vragen gaan we samenvoegen om ze vervolgens volgende week te kunnen publiceren in een leuk artikel.

Veel van de vragen die hieronder staan worden ons regelmatig gesteld. Deze beantwoorden we natuurlijk zo goed mogelijk vanuit onze eigen ervaring, maar veel interessanter is te weten wat voor ideeën er nog meer zijn.

Daarom hebben we de 15 leukste, interessantste en meest leerzame vragen op een rijtje gezet. Willen jullie ons helpen en je ideeën met ons delen? Kopieer dan de vragen in een Word-bestandje of je e-mail en stuur ze, samen met de antwoorden naar linda@schminkengrime.nl. In de komende week gaan wij dan aan de slag met alle reacties en zorgen dat jullie volgende week een leuke samenvatting op ons blog kunnen lezen.

De vragen

 1. Hoe ga je gekleed op je opdrachten?
 2. Schmink je jezelf (gezicht, arm etc.)?
 3. Werk je met een voorbeeld bord, woorden bord of uit boeken?
 4. Hoe ga je met je wachttijd om?
 5. Wat doe je als kinderen ziek zijn/ beschadigde huid hebben?
 6. Vanaf welke leeftijd schmink je kinderen?
 7. Wat geef je aan ouders die vragen om je nummer?
 8. Heb je een website/face book pagina?
 9. Sta je ingeschreven bij de kamer van koophandel?
 10. Wat vind je het vervelendste aan het werken als schminkster?
 11. Wat vind je het fijnste aan het werk als schminkster?
 12. Wat zeg je/doe je als een kind iets geschminkt wil hebben dat je nog nooit hebt geschminkt?
 13. Wat doe je om je werk te promoten?
 14. Heb je vaste opdrachtgevers?
 15. Wat is je uur tarief?

Zijn er vragen waarop je niet kan of wil antwoorden? Geen enkel probleem. Laat deze vraag dan gewoon open.

Ik kan bijna niet wachten om jullie reacties te lezen!
Linda Gloudemans