Deze bellypaint Olaf is natuurlijk lekker winters, maar je zou haast zeggen dat het nu lente is met de hoge temperaturen. Frozen is nog steeds erg populair en er worden dan ook veel designs gemaakt met de karakters uit Frozen. Deze stap voor stap bellypaint Olaf heeft Anke gemaakt en hij is weer briljant. Kijk ook maar eens hoe deze ook op de foto gezet is.

Een foto zegt vaak meer dan woorden en dat geldt zeker voor deze bellypaint Olaf. Het knappe van deze bellypaint Olaf is dat Anke dit weer op haar eigen buik heeft gemaakt en het is weer en design waar ze trots op mag wezen. Geniet van deze stap voor stap bellypaint Olaf en we hopen dat dit design jullie weer inspireert tot het maken van een mooi design.

Misschien nog een bellypaint workshop van Anke dit jaar?

Natuurlijk gaan we dit jaar nog meer zien van Anke en we willen zeker kijken of we weer een Bellypaint Workshop kunnen organiseren met Anke. Maar natuurlijk wordt Anke ook mama en moeten we even kijken of dit allemaal in de planning gaat passen. Geniet van de bellypaint Olaf

Materialenlijst stap voor stap bellypaint Olaf

  • Cameleon Pure White
  • Cameleon Strong Black
  • Cameleon Celadon
  • Cameleon Colorblock African Sunset
  • Superstar Bruin 030
  • Superstar Grijs 074
  • Superstar Grijs 071
  • Mehron Starblend Grijs
  • Mehron Starblend Wit
  • Diverse Glitters

De foto’s van de bellypaint Olaf

Je ziet verschillende groottes van foto’s, maar dat komt door de manier waarop de foto is gemaakt. We wilen jullie zo duidelijk als mogelijk laten zien wat goede foto’s van je werk doen.

De beschrijving van de foto’s

Foto 1 Pak een recht penseel en gebruik de bruine schmink van superstar. Laad op de hoek van de kwast ook een beetje zwart zodat je een bruine streep trekt met aan de onderkant een zwarte schaduw lijn. Zet zo de tak boven aan de buik.

Foto 2 Met een rond sponsje op een steeltje maak je eenvoudig de witte sneeuwbollen. Dip deze in witte schmink en de rond van de spons in lichtgrijs. Druk deze dan af op de buik. Je kunt de bollen later wat minder symmetrisch maken door wat schmink weg te halen en er een witte rand omheen te zetten.

Foto 3 Maak het gezicht van Olaf deels af door de wortel te schilderen met behulp van de colourblock African Sunset. Zorg ervoor dat de lichte kleur aan de bovenkant zit. Schilder ook de ogen en laat deze naar boven kijken. Zo lijkt het straks alsof Olaf naar het gezicht van de zwangere kijkt!

Foto 4 Omrand het geheel met zwarte lijnen. Gebruik hiervoor de dunste kwast (nr.1 of nr.2).

Foto 5 Maak de tak-armpjes met bruin en laat de handjes om de grote tak klemmen door de vingers erbovenuit te schilderen. Omrand deze ook met zwart en omrand nu het geheel met witte lijnen. Gebruik hiervoor de dunste kwast (nr.1 of nr.2).

Foto 6 Pak een droog penseel waarmee je de randen van de witte vlakken aanzet met grijze Star Blend. Doe hetzelfde bij het gezicht en het gedeelte van de handen die onder de grote tak uit komen. Zet met witte star Blend high-lights in de grote tak en in de mond van Olaf.

Foto 7 Laat sneeuw op de takken ‘vallen’ door met een kattentong-penseel witte afdrukken te zetten op verschillende plekken boven op de tak. Maak nu sneeuwsterren met een sjabloon en spons. Druk de spons met het grootste gedeelte in witte schmink en met de rand in een mooie turquoise kleur (Cameleon).

Foto 8 Voeg nu glitters toe op de sneeuwsterren. En zet het resultaat mooi op de foto.

Foto 9 Deze pose doet het altijd erg goed voor de foto

Foto 10 Soms laat een design het toe om uit een andere hoek te fotograferen en dan krijg je zoiets

Foto 11 En als je foto 8 en 9 combineerd dan krijg je zo een soort foto. Dit is erg gaaf om af te laten drukken op een medium dat je wilt.

Zo zie je maar weer dat je een bekend karakter erg leuk kan gebruiken in een opmerkelijk design dat heel mooi geworden is. Denk goed na over je design en in welke vorm je je design wilt gaan maken. Schets hem desnoods even uit voordat je eraan begint.

Tot de volgende keer.

Groetjes Anke en Linda

P.S.) Wij, van SchminkenGrime wensen Anke nog een hele fijne zwangerschap en misschien zien we nog meer voordat ze zelf bevalt, maar anders geniet ervan Anke. Dikke kus van ons allemaal.