Heb je een Halloweenfeestje en weinig tijd, maar wil je er toch vrouwelijk en indrukwekkend uitzien met een elegante halve schedel make-up? Dan is dit blog speciaal voor jou! Ik laat je zien hoe je eenvoudig, stap voor stap, een halve schedel make-up kunt schminken. Heb je meer tijd en wil je accenten aanbrengen? Dan kun je dit ontwerp verder uitbreiden. Hierover lees je verderop in de blog.

Materialen

Voor dit elegante halve schedel make-up ontwerp heb ik de volgende materialen gebruikt.

De omlijning

Teken met witte lijnen het gebied dat je gaat omtoveren tot een halve schedel. Het is speels als je de lijnen wat schuin laat lopen. Ik kies ervoor om de neus en mond in hun geheel mee te nemen, zodat het effect dramatischer is. Je kunt de lijnen ook een stukje over de mond laten lopen, zodat je een deel van je lippen vrij laat van schmink. Trek de lijnen door naar de nek, zodat je straks ook een deel van de nekwervels kunt schminken.

Expert Tip: Gebruik een schoon filbert penseel voor strakke lijnen en het mooiste resultaat. Deze penseelvorm is ideaal voor het creëren van zachte, afgeronde lijnen, perfect voor schedelvormen.

Het oog en de neus

Met een groter filbert penseel kleur ik het vlak in met wit. De rand rond het oog laat ik open, omdat hier straks zwarte schmink komt.

Met een kleiner filbert penseel kleur ik het oog en de neus zwart. Probeer de randen zo strak mogelijk te maken zonder schmink in je oog te krijgen, want dat zorgt straks voor een netter eindresultaat. Dit ontwerp vereist precisie rond de ogen, dus neem de tijd.

Expert Tip: Gebruik de spons op een licht vochtige manier om de dekking van de schmink egaal te maken. Dit voorkomt strepen en zorgt voor een professionele uitstraling.

De wang en schaduw

Voor meer diepte is het belangrijk om schaduw aan te brengen. Ik gebruik hiervoor donkergrijze starblend cake make-up, aangebracht rond het oog, de neus en de randen van het ontwerp. Dit creëert een 3D-effect. Voor de tanden breng ik alvast wat schaduw aan, zodat ik later met wit de tanden makkelijker kan aanbrengen.

Voor de wang gebruik je zwarte waterschmink. Trek een lijn vanaf de tanden, ter hoogte van het jukbeen, en volg de contouren van het kaakbot om de holte te creëren tussen het jukbeen en de kaak. Vul deze ruimte op met zwart. Dit geeft de elegante halve schedel make-up een realistische diepte en brengt het ontwerp echt tot leven.

De tanden en de nekwervels

Je kunt veel verschillende soorten tanden maken. Omdat dit een snel design is, maak ik de lippen zwart en breng ik met witte schmink stekelige tanden aan. Als je meer tijd hebt, kun je kiezen voor tanden die meer op menselijke tanden lijken, bijvoorbeeld met zichtbare wortels.

In de punt van je nek breng je met zwarte schmink 3 of 4 nekwervels aan. Zorg dat ze vanuit de binnenkant beginnen en van groot naar klein verlopen. Vul de ruimte ertussen op met zwart voor een krachtig 3D-effect. Het zwarte gedeelte stopt waar de schedel begint, wat het ontwerp een natuurlijker overgang geeft.

Het bloed

Om het te laten lijken alsof je bent opengesneden, kun je de rand van de schedel voorzien van (oud) bloed. Ik meng hiervoor felrood met een klein beetje zwart. De bloedlijn loopt van je voorhoofd naar je nek en terug omhoog tot waar de schedel begint. Voor een speels effect kun je hier en daar wat bloed laten uitlopen.

Gebruik een face stipple spons om bloedspetters aan te brengen. Dit werkt perfect voor een realistische look zonder al te veel moeite. Dep je spons in de gemengde schmink en breng het aan op de gewenste plekken.

Tips voor extra mooie effecten!

  • Je kunt het bloed nog echter laten lijken door gebruik te maken van nepbloed.
  • Wil je de wond nog meer diepte geven? Gebruik dan liquid latex of wax om een extra laagje nephuid te creëren.
  • Geef de ongeschminkte kant van je gezicht wat extra aandacht door hier een glamour make-up op aan te brengen voor een groter contrast. Ook het toevoegen van nepwimpers aan deze look is erg leuk!

Vond je deze tutorial over de Elegante Halve Schedel Schmink leuk en heb je vragen of opmerkingen? Laat dan gerust een reactie achter in de comments! Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden en help je graag verder. Happy Halloween, en … Let’s sparkle!

Groetjes,
Tessy Mols

Meer Inspiratie? Ontdek Onze How-To Artikelen en Video Tutorials!

Ben je geïnspireerd door dit stap voor stap schminkvoorbeeld? Neem dan zeker een kijkje bij onze andere how-to artikelen en video’s! Of je nu net begint met airbrushen, schminken, grimeren of special effects make-up, wij hebben alles wat je nodig hebt. Laat je creativiteit de vrije loop en ontdek hoe je verbluffende resultaten kunt bereiken!

Heks Schminken Simpel: Eenvoudig en Leuk Halloween Design voor Kinderen
Schaafwond Grime: Realistische Verwondingen Maken met SFX Technieken
Doodshoofd Schmink: Tover je Kinderen in 5 Stappen om voor Halloween

Bekijk Onze Video Tutorials voor Meer Simpele Schminkideeën

Wil je liever meteen aan de slag met visuele hulp? Bekijk dan onze video tutorials op het SchminkenGrime YouTube-kanaal! Hierin laten we je stap voor stap zien hoe je de meest eenvoudige en leuke schminkdesigns maakt voor Halloween en andere gelegenheden. Perfect voor zowel beginners als drukke ouders die snel iets moois willen creëren. Klik hieronder om direct naar de video’s te gaan en jezelf onder te dompelen in de wereld van makkelijke schmink.

Nog meer Halloween Schmink Inspiratie en Contact

Ben je net zo gek op Halloween als wij? Bezoek dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte van de nieuwste Halloween make-up looks, evenementen, acties, en meer. We plaatsen regelmatig updates om je te inspireren en te helpen met je Halloween voorbereidingen.

Wil je geen enkele Special Effects Make-up-video missen? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal. Elke week uploaden we nieuwe video’s, met een speciale focus op Halloween in september en oktober. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste tips en technieken.

Heb je vragen over specifieke producten of technieken? Laat het ons weten via de comments hieronder of stuur ons een e-mail. We staan klaar om je te helpen en wellicht zelfs een video te maken die jouw vraag beantwoordt. Of je nu advies nodig hebt of inspiratie zoekt, we helpen je graag verder.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om geen enkele update te missen! We sturen je regelmatig tips, tutorials en exclusieve aanbiedingen direct naar je inbox.